Life&style
Harry Potter

Tko će sve glumiti u seriji o Harryju Potteru - spominje se i oscarovac Cillian Murphy

  • Nova serija iz svijeta mladog čarobnjaka Harryja Pottera vraća vas u Hogwarts
  • Nedavno je objavljen poziv na casting za uloge Harryja, Hermione, Rona i ostalih kultnih likova iz čarobnog svijeta koje je osmislila spisateljica J. K. Rowling
  • Otkrit ćemo ti što se već zna o glumcima u seriji – a što se nagađa

Nakon osam iznimno uspješnih filmova, koji su zajedno zaradili više od 7,7 milijardi američkih dolara na svjetskim kino blagajnama, svijet 'Harryja Pottera', koji je osmislila J. K. Rowling, postaje serijal. To je najavljeno još u travnju 2023. godine (za Max), a trenutačno još neimenovani projekt u posljednje vrijeme stalno dobiva na zamahu.

Sada je došlo do jedne od najvažnijih odluka u produkciji serije: koji bi glumci trebali utjeloviti Harryja, Hermionu, Rona, Dumbledorea i ostale? Evo što se sve do sada zna, a i kakva sve nagađanja kruže internetom.

Glumačka postava 'Harry Potter' serije

Službeni poziv za glumce za nadolazeću seriju stigao je početkom rujna ove godine. Tražili su se glumci za Harryja Pottera, Hermionu Granger i Rona Weasleya. Glumci trebaju imati između devet i 11 godina kada snimanje počne u travnju 2025. godine. Premda ovaj poziv za glumce naravno ne otkriva tko će glumiti Harryja, Rona i Hermionu, pruža informacije o godini kad će startati serija. Ako snimanje počne u travnju 2025., vjerojatno će se serija prikazivati 2026. godine. To odgovara izjavama Davida Zaslava, šefa Warnera, čija kuća stoji iza nadolazećeg serijala o Harryju Potteru.

Jesu li Ron, Harry i Hermiona zapravo već odabrani?

S najavom castinga završavaju službeno potvrđene informacije o glumačkoj ekipi serijala 'Harry Potter'. Međutim, neka imena već kruže društvenim mrežama. Mladi glumac Toby Woolf ('Pistol') navodno će utjeloviti Harryja Pottera, Bronte Carmichael ('Andor') glumit će Hermionu, a Joshua Pickering ('Peter Pan & Wendy') Rona Weasleya.

Osim toga, negativac iz serije 'Stranger Things', Jamie Campbell Bower, koji je glumio mladog Gellerta Grindelwalda u filmu 'Harry Potter i Darovi smrti - 1. dio', bit će Voldemort. U konačnici, međutim, sve ove četiri glasine o glumačkim ulogama proizlaze iz jedne objave na Facebooku koja je postala viralna.

Ovaj post nije sa službene stranice, a također sadrži i vlastiti dizajn logotipa za seriju, koja još nema službeni logo. Dakle, ovo je casting obožavatelja.

Hoće li možda Cillian Murphy, zvijezda 'Oppenheimera', postati Voldemort?

Još jedna glasina o serijalu 'Harry Potter' nastala je na sličan način. Piše da će oskarovac i zvijezda 'Oppenheimera' Cillian Murphy glumiti Lorda Voldemorta u nadolazećoj fantastičnoj seriji. Tu će ulogu preuzeti od nezaboravnog Ralpha Fiennesa.

Ova glasina proširila se i društvenim mrežama. Brojni fanovi su se nakon toga oduševili, uglavnom izražavajući svoje odobravanje. „Cillian Murphy kao Voldemort? To je prava bomba!", „Mogu zamisliti" ili „Bilo bi savršeno" samo su neki od komentara na X-u, na postu koji je vjerojatno među prvima pokrenuo tu glasinu. 

Ali, nije potvrđeno hoće li doista Cillian Murphy potpisati ugovor za planiranih sedam sezona serijala 'Harry Potter' i tako čvrsto planirati deset godina svog života. To je također čista glasina.

Serije Ryana Murphyja Možda vas zanima Ako ti se sviđa 'Monster', na Netflixu možeš bingati i ove kultne serije kreatora Ryana Murphyja Rubrika Life&style Life&style

Gary Oldman koketira s ulogom 'Dumbledorea'

Nedavna izjava filmske legende i oskarovca Garyja Oldmana čini se malo konkretnijom (glumio je lik Siriusa Blacka u četiri filma o Harryju Potteru).

Oldman je u jednom intervjuu u rujnu ove godine izjavio: „Možda bih za nekoliko godina mogao glumiti Dumbledorea." Postoji samo jedan problem: lik Dumbledorea pojavljuje se i u prvom filmu 'Harry Potter i Kamen mudraca' iz 2001. godine i u istoimenom romanu J.K. Rowling. Ali, ako snimanje nadolazeće serije zapravo počne u travnju 2025., dakle za manje od godinu dana, onda Oldman ne može glumiti Dumbledorea „za nekoliko godina”. Osim toga, ni ovo nije službena objava.

Ono što je sigurno jest da će scenaristica Francesca Gardiner i redatelj Mark Mylod biti iza kulisa nadolazeće serije. Naime, Francesca Gardiner, koja je radila na serijama 'Nasljeđe', 'Ubijanje Eve' i 'Granice zločina', bit će scenaristica i izvršna producentica. Mylod, koji je režirao epsku HBO-ovu seriju 'Igra prijestolja' i 'The Last Of Us', također će režirati dio novih avantura Harryja Pottera i njegovih prijatelja - a bit će i izvršni producent.

Seks i grad Možda vas zanima Kako je Carrie Bradshaw od uzora postala negativka? TikTok je nemilice kritizira Rubrika Life&style Life&style
Photo: Warner Bros

Komentari 0