Life&style
1/88

Ti mene nosiš - film koji će vas osvojiti odličnim zapletima

Film donosi presjek života tri kćeri, a njihove priče se odvijaju istovremeno, ali neovisno, jer svaka je intimna i autentična, njihovi životi se okrznu i ne znajući koliko imaju zajedničkog, a one kroz život nose svoje očeve, ali i njima očevi trebaju da se suoče sa sobom.

 “Ti mene nosiš” je debitantski cjelovečernji igrani film nagrađivane redateljice Ivone Juka, a njegova premijera održat će se 25.05.2015., u CineStar kinima u distribuciji 2i Filma. Nakon hrvatske premijere krenut će i redovna kino distribucija filma u cijeloj regiji te je dogovoreno njegovo prikazivanje u Srbiji, Makedoniji i Bosni i Hercegovini. A film donosi priču koja istražuje ženski identitet u ulozi kćeri i što ta uloga može nositi. Zato je i Ivona Juka odabrala triptih, tri priče o tri kćeri, različitih godina, statusa i iz različitih obitelji, kako bi prikazala više od jednog intimnog odnosa i pokrila širu paletu odnosa. Jedna kći tek gradi odnos s ocem, druga kći svoj izgrađen odnos nepovratno gubi, a treća kći se suočava s porušenim odnosom kako bi lakše prihvatila budućnost.

 | Autor:

“Kćeri u ovoj priči nisu tatine princeze, već snažne osobnosti, s puno mana, ograničenja, strahova, poraza, ali istovremeno odvažne da se nose sa svojim greškama i vlastitim transformacijama. Ovo je priča o antijunakinjama, koje o sebi ne gaje iluzije, ali ne odustaju od snova o boljoj budućnosti i ne predaju se, itekako se bore.”, rekla je redateljica Ivona Juka.

 | Autor:

U filmu igraju najveće glumačke zvijezde regije: Vojislav Brajović, Lana Barić, Nataša Janjić, Nataša Dorčić, Sebastian Cavazza, Vedran Mlikota, Filip Križan, Linda Begonja, Kruno Šarić te niz poznatih i uspješnih glumaca iz regije. Po prvi put na filmu se pojavljuju i izvrsni Helena Beljan i Juraj Dabić. Uz njih dio filmske ekipe čine talijanski  glazbenik i skladatelj Teho Teardo koji je tijekom karijere surađivao sa svjetskim umjetnicima poput Blix Bargelda, ali i na brojnim filmskim hitovima poput “Il Divo” Paola Sorrentinija. Dio ekipe je i kolorist Norman Nisbet  poznat po velikim filmskim hitovima kao što su Melancholia, Girl with the Dragoon Tatto i mnogi drugi. Ono što je karakteristično za ovaj projekt i film je činjenica da je sniman 72 dana na 92 lokacije u Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori te je u filmu glumilo 70 glumica i glumaca koji su zajednički doprinijeli odličnom filmskom i umjetničkom ostvarenju.

 | Autor:

“Privlače me priče u kojima putujemo na privatna mjesta, kuće, kuhinje, spavaće sobe, gdje svjedočimo intimnim trenucima koji se reflektiraju na naše živote, u kojima se možemo prepoznati.”, kaže Ivona Juka.

 | Autor:

Scenarij za ovaj film, nastalog u produkciji 4film-a,  nagrađen je s tri nagrade kao najbolji scenarij: nagradom NIPKOW programa u Njemačkoj – prestižnog programa za europske filmske profesionalce, nagradom Udruženja filmskih redatelja Hrvatske i nagradom Gradskog ureda za kulturu Grada Splita – filmskih kritičara.

 | Autor:

Tijekom razvoja projekta, Ivona Juka je sa scenarijem za film „TI MENE NOSIŠ” odabrana kao jedan od deset najboljih filmskih projekata u cijelom Svijetu za prestižni njemački masterclass eQuinoxe – program sufinanciran sredstvima Europske Komisije. Kao nagradu za uspjeh s ovim filmom, Ivona Juka je imala priliku surađivati s najpriznatijim svjetskim scenaristima, dobitnicima prestižnih filmskih nagrada. Neki od njih su L.M. Kit Carson („Paris Texas”), Martin Sherman (2 nominacije za nagradu Britanske Filmske Akademije), Tim Squyers (filmski montažer nominiran za Oscara za film „Tigar i zmaj”) i mnogi drugi.

Više slika pogledaj u galeriji...

Photo: None

Komentari 0