- Nakon kolektivnog godišnjeg odmora, tim zagrebačkog tapas bara Sol vratio se odmoran i prepun novih ideja
- Chef Mate Janković najavio je novi meni, a za početak je predstavio originalno jelo za vegane
- Sudeći prema najavama, čini se da se ekipa iz Soli nije samo odmarala tijekom ljeta
Otkako se otvorio Sol, tapas bar Mate Jankovića, postao je vrlo brzo hit te danas slovi za jednu od najuzbudljivijih gastro lokacija u Zagrebu. Nakon nekoliko mjeseci rada u Margaretskoj ulici, Sol je u svibnju krenuo raditi na novoj lokaciji, u daleko većem prostoru (dva kata i velika terasa) Johanna Francka na Trgu Bana Jelačića u glavnom gradu.
Nakon kratkog godišnjeg odmora u kolovozu, ekipa iz Soli razveselila nas je objavom na Instagramu: „Dok smo odmarali iskoristili smo slobodno vrijeme za osmišljavanje novih jela. Kako smo dobili dosta upita o vegetarijanskim tapasima, danas smo odlučili predstaviti novi hladni vege tapas. Naša Katarina je složila šareni carpaccio od tikvica, a oni koji su ga već probali imaju samo riječi hvale.“
Trenutačno Sol na meniju, između ostalog, ima impresivna jela poput carpaccia od tikvica sa sušenom rajčicom, pečenih breskvi s karameliziranim lukom i kozjim sirom, tune s dimljenim dagnjama, palentom i salsom, a carpaccio od tikvica je jedan u nizu novih vrhunskih tapasa koji nas očekuju tijekom jeseni. Jedva čekamo vidjeti čime će nas chef Janković i ekipa još iznenaditi
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.