Life&style

Tamponi od marihuane? Ima smisla...

U valu korištenja marihuane u medicinske svrhe, nastali su i ovi tamponi. Pripadaš li skupini žena koje pate od menstrualnih bolova, tampon od marihuane bi trebao pomoći - bez da postaneš ovisna ili 'high'

Kanabis tamponi „Foria Relief“ tvrtke iz SAD-a bi trebali u roku od 30 minuta pomoći protiv menstrualnih bolova, bolova u leđima pa čak i protiv mučnina. Sadrže mješavinu THC-a (tetrahidrokanabinola), aktivnog sastojka marihuane i CBD-a (kanabidiola), sastojka industrijske konoplje koji ima opuštajući efekt. Ne, ne možeš se „ušlagirati“ tijekom ili nakon uporabe, ali se tvar može pronaći u krvi.

 

 

Na web stranici proizvođača, većina žena hvali sjajan učinak tih tampona. No, neke su primijetile da uopće nisu osjetile olakšanje. Nažalost nema još medicinskih istraživanja na učinak „Foria Relief-a“. Neki liječnici također upozoravaju na visoku količinu THCa – 60 mg.

Ovdje u Hrvatskoj i onako marihuana nije dostupna niti je legalizirana. Ako netko pak želi isprobati kanabis tampone, morao bi otputovati u Kaliforniju ili Colorado. Tamo je „Foria Relief“ dostupna svima koji imaju liječnički recept.

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0