Life&style

Tajni život: ovako zapravo žive influencerice

Savršeni Instagram život - taj život žive Instagram influencerice koje uvijek imaju savršeno isfeniranu kosu, najljepše outfite, putuju na najljepše lokacije i jedu najfiniju hranu. Zato je novinarka miss7 Kristina odlučila provjeriti što kako zapravo žive i kako dolaze do savršene fotke

Kenzas, Chiara, Julie, Blaire... možda prosječnom pratitelju društvenih mreža ova imena ništa ne predstavljaju no za Instagram pratitelje one imaju itekakav značaj. Ove su cure napravile pravi biznis preko društvenih mreža, a većina njihovih obožavatelja zna i zašto. Oni koji sporadično prate njihove Instagram profile smatraju da su one samo manekenke koje sve u životu dobivaju besplatno. Kako ne bi sve ostalo samo na riječima secirala sam najpoznatije Instagram profile i porazgovarala s domaćim influencericama koje su mi otkrile tajne svog zanata. Postavila sam samoj sebi izazov i odlučila 24 sata živjeti kao Instagram influencer. Pogađaš, kako bih sve stigla na vrijeme, sat mi je taj dan bio najvažniji dio svakog outfta, a odlučila sam se za Fossilov.

 | Autor: miss7 miss7

1. Slika - savršeni doručak 10.15 h
Uvijek budi u toku s događanjima u gradu. Saznaj koje su frekventne lokacije, a i gdje se služi fina i (ne zaboravimo, fotogenični) hrana. Odaberi doručak koji ima lijepu kombinaciju boja i fotografiraj iz ptičje perspektive. Kada konačno uhvatiš savršenu fotografiju, doručak ti se vjerojatno već ohladio. Moja poširana jaja jesu, ali sam barem uspjela popiti kavu od kurkume. Srećom, lijepo je izgledala i finog je okusa. Sat i pol je proletjelo.

 | Autor: miss7 miss7

2. Slika - street style 12 h
Pobrini se okružiti se prijateljima koji imaju oko za kameru. Nađi savršenu lokaciju u kojoj nema previše prometa kako bi se mogla fotkati na cesti. Takve fotografije uvijek izgledaju bolje nego one poznatih lokacija u pješačkoj zoni. U mom slučaju nekoliko vlasnika automobila su bili ozbiljno ljuti na mene jer sam stala na kolnik kako bih uhvatila savršeni selfie. Ali isplatilo se!  | Autor: miss7 miss7

 

3. Slika - radna kava 13 h
Uvijek je dobro naći lokal koji poslužuje dobru kavu i ima još bolji signal. Vrijeme je da se odabere stotinjak fotografija i selfija koje sam snimila, i da se počne sve to obrađivati. No, bitno je ne pretjerati. Osnove Photoshopa poznajem pa sam ovaj korak svladala lako. Iako sam skoro zaboravila da se i taj moment radne atmosfere treba uhvatiti. U fokusu su uvijek kava s ukrasnim motivima na pjeni te laptop na kojem se radi. Ljudi mogu slobodno biti ljubomorni na tvoj fotogenični ured!

 | Autor: miss7 miss7  | Autor: miss7 miss7

4. Slika - bloger meet up 14 h
Ovo je važan dio influencerske i blogerske scene. Susrela sam se s Dorom Predojević koja vodi Instagram račun @dorica505. Simpatična Dubrovčanka bila je šokirana mojim fotografskim neznanjem pa me naučila kako uspješno snimati slike detalja poput mog novog Fossilovog sata i nakita.  | Autor: miss7 miss7

5. Slika - teretana 15 h
Misliš da je Instagram influencericama šoping jedini kardio? Nema šanse! Za dobru figuru treba otići povremeno i u teretanu! Zato sam krenula na sat vremena funkcionalnog treninga. Prije treninga je selfie obavezan jer poslije baš nitko ne izgleda dobro. I sportski selfie uvijek bolje izgleda sa sunčanim naočalama, jer naravno, skinula sam šminku...

 | Autor: miss7 miss7

6. Slika - umjetnina 17.30 h
Uz hrpu outfita, hrane i selfija poželjno je povremeno ubaciti i malo arta. S nestrpljenjem sam čekala izložbu "Katarina Velika - carica svih Rusa" koja se održavala u Klovićevim dvorima te sam krenula u akciju. U zamračenim prostorijama sam se prilično namučila. Nedostatak svjetla svaku sliku čini malo lošijom, ali naposljetku sam uspjela.

 | Autor: miss7 miss7

7. Slika - piće s prijateljima 21 h
Čak i kada ne slikaš outfite, hranu ili izložbe važno je razmišljati poput influencera. Zato sam se zaputila na piće s prijateljicama i naručila fotogenično piće - martini. Priznajem, nisam popila do kraja nego sam jednostavno napravila selfie s pićem u ruci. Trebalo bi izgledati kao da se dobro zabavljaš, ali nije dobro pretjerivati. Posebno jer je sutra novi radni dan, a za influencere opet ludih 24 sata. Srećom, meni je sutra jedina misao pisati dobre teme iz redakcije, a ne tražiti bolji profil lica.

 | Autor: miss7 miss7  | Autor: miss7 miss7

Zaključak? Jedino što mogu zaključiti je da ovo nije nimalo lak zadatak. Život Instagram influencera je ispunjen dnevnim obavezama, stalno moraš gledati na sat i biti uvijek dotjerana što je, vjeruj mi na riječ, dosta zahtjevno. Zato, smanjimo s dozom osude i čestitajmo ovim curama koje su i više nego uspješne u svom poslu!

 

Photo: miss7

Komentari 0