Life&style

Ima li je u vašem prijateljstvu? Najvažnija osobina koja drži prijatelje na okupu

  • Je li lojalnost najveća dragocjenost u odnosima, i onim poslovnim, i onim ljubavnim i prijateljskim?
  • Naša kolumnistica Nina Slišković Goleš misli da da, a svoju kolumnu posvetila je svojim odanim prijateljicama

Naišla sam baš nekidan na Twitteru na status koji me na prvu toliko nasmijao, smiješan u svojoj istinitosti, a onda i natjerao na razmišljanje... Kaže "Što se tiče najbolje prijateljice, ako dok smo u društvu kaže da je nebo crveno, stojim na njenoj strani i nebo je crveno, a nasamo ću joj bogme reći što je slijedi."

Smiješna je ovo i iskarikirana crtica milijuna situacija u kojima smo se znale u životu naći i s osmijehom od uha do uha izgovarati nešto u što ni same možda do kraja ne vjerujemo, potvrdno klimati glavom dok nam je nad tom istom glavom sto upitnika, zauzimati stranu za koju ni same nismo sigurne je li zaista naša strana, ali skočile smo bez razmišljanja i automatski na nju tada i opet bismo. Zašto? Zbog odanosti. Najveće dragocjenosti u odnosima, i onim poslovnim, i onim ljubavnim, a najviše, čini mi se, onim prijateljskim.

 | Autor:

S trideset i kusur godina životnog iskustva, prijateljstva koja imam i ljudi koje sam probrala sa čvrstom željom da mi u životu ostanu zauvijek, sami po sebi su dovoljno dobar razlog da im odano i nepokolebljivo držim stranu, uvijek i svugdje. Nekako prešutno isto to očekujem i ja od njih. I dok su nekad u nekim ranijim i mlađim životnim periodima na važnosti u prijateljstvima bile neke puno nebitnije i trivijalnije stvari, kad jednom zakoračiš u tridesetu i dođeš u neko zrelo doba života, na važnosti dobiju su one zaista bitne. Spoznaš tada kako je odanost jedna od najvažnijih među njima, možda baš zato što si se ranije u životu toliko puta opekla na odnose u kojima je odanosti kronično nedostajalo.

Dođe čovjek u to doba kada se jačina prijateljstva ne mjeri više u količini vaših dodirnih točaka, broju ispijenih kava tjedno, razini ludosti koju dijelite dok vikendima obijate klubove ili u broju razmijenjenih poruka. Zapravo s godinama shvatiš kako su neki odnosi bili više uteg nego prijateljstva, prepuni raznih "moranja". Shvatiti da u prijateljstvima nema mjesta moranjima, nema mjesta kalkulacijama niti ikakvim mjerljivim stvarima, veliko je olakšanje. Ono jedino što se "mora" je biti uvijek tu za one koje voliš i dati im do znanja da na tebe na svojoj strani uvijek mogu računati. Ukratko, na kraju dana ono što se doista računa je ljubav, razumijevanje i odanost.

 | Autor:

Jedna afrička poslovica kaže "Ženska odanost je njena najveća ljepota" i svako toliko se gledajući svoje prijateljice iznova uvjerim u to. Veličina i jačina odanosti koju osjećam od strane njih je ogroman životni vjetar u leđa, na svim poljima i u svim aspektima, i jedna nedodirljiva tvrđava u kojoj se uvijek, u baš svakoj situaciji, osjećam sigurno i mirno. Jer znam kolika je silina ženske odanosti i da nema toga što nam je nemoguće kada udružimo snage.

I baš zato - ako kažu da je nebo crveno, crveno je, kažem i ja. 
 

Žene u Hrvatskoj su u sklopu istraživanja Woman's Choice karticu dm active beauty proglasile svojom omiljenom, a kako i ne bi kad kupcima dm-a omogućava jednostavne i brze uštede, a o iznosu popusta odlučuješ sama, ostvaruješ ga umanjenjem iznosa računa i to pri kupnji onih proizvoda koji su ti potrebni i koje želiš. Kartica dm active beauty omogućuje prikupljanje bodova pri svakoj kupnji u prodavaonicama dm-a i u dm online shopu te za potrošenih 10 kuna korisnici dobivaju jedan dm active beauty bod. Višestruke bodove možeš prikupljati aktivacijom eKupona ili pak kupovinom proizvoda koji su obuhvaćeni mjesečnim kampanjama ili Hit listom bodova. Nakon što članovi programa prikupe minimalno 200 bodova mogu ih mijenjati za popuste na ukupan račun bilo kada i u željenom iznosu, ovisno o broju bodova na kartici. Uživaj u kupnji!

 

Photo: Shutterstock

Komentari 0