Life&style
1/17

Svjetska premijera filma "Ti mene nosiš" u Karlovym Varyma

Nakon izrazito pozitivnih kritika u Hrvatskoj, film “Ti mene nosiš” privukao je veliku pažnju svih posjetitelja festivala, a sve tri projekcije bile su ispunjene do posljednjeg mjesta, pa su veliki pljesak i odobravanje publike nakon svakog prikazivanja najbolji pokazatelj vrijednosti filma.

Dobre najave u češkim medijima i glasilima koja prate zbivanja festivala, ali i pozitivne kritike očito su bile dovoljno jak mamac da privuku publiku na sve projekcije filma “Ti mene nosiš” koje su održane u sklopu međunarodnog filmskog festivala u Karlovym Varyma koji se održava od 3. do 11. srpnja 2015. 

 | Autor:

Glamurozna svjetska premijera i dvorana ispunjena do posljednjeg mjesta pokazatelj su da Hrvatska ima vrhunski film, a da je Ivona Juka ponovo pokazala sav svoj talent prenijevši svoje odlične redateljske sposobnosti na veliko platno.

Film "Ti mene nosiš" u Karlovym Varyma smješten je u program "East of the West" u kojem se imaju priliku predstaviti mlađi autori sa svojim prvim i drugim filmom. Film su na najbolji mogući način predstavili redateljica Ivona Juka, producentica Anita Juka, pridruženi producent  Damir Markovina te glumci Vojislav Brajović i Lana Barić. S obzirom na dosadašnje kritike, izvrsni debitantski igrani film Ivone Juka mogao bi krenuti stopama kazahstanskog filma "Tulpan" iz 2008. godine, koji je nakon pobjede u "East of the West" programu u Karlovym Varyma, osvojio i brojne nagrade na festivalima u Cannesu, Montrealu, Dubaiju i mnogim drugim.

 | Autor:

“Ti mene nosiš” je debitantski cjelovečernji igrani film nagrađivane redateljice Ivone Juka  nastao u produkciji 4Filma i koprodukciji slovenskog Vertigo/Emotionfilma i srpskog Sloan Film Productiona. Ono što je karakteristično za ovaj projekt i film je činjenica da je sniman 72 dana na 92 lokacije u Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori te je u filmu glumilo 70 glumica i glumaca iz cijele regije.

U filmu igraju najveće glumačke zvijezde regije: Vojislav Brajović, Lana Barić, Nataša Janjić, Nataša Dorčić, Sebastian Cavazza, Vedran Mlikota, Filip Križan, Linda Begonja, Kruno Šarić te niz poznatih i uspješnih glumaca iz regije. Po prvi put na filmu se pojavljuju i izvrsni Helena Beljan i Juraj Dabić. Uz njih dio filmske ekipe čine talijanski  glazbenik i skladatelj Teho Teardo koji je tijekom karijere surađivao sa svjetskim umjetnicima poput Blix Bargelda, ali i na brojnim filmskim hitovima poput “Il Divo” Paola Sorrentinija. Dio ekipe je i kolorist Norman Nisbet  poznat po velikim filmskim hitovima kao što su Melancholia, Girl with the Dragoon Tatto i mnogi drugi.

 | Autor:

Od velikih glumačkih zvijezda u Karlovym Varyma viđeni su Richard Gere koji je dobio nagradu za doprinos filmskoj umjetnosti, dok su najveću pomamu obožavatelja i obožavateljica izazvali Harvey Keitel i zvijezda filmskog hita “50 nijansi sive” James Dornan.

Više slika pogledaj u galeriji...

Photo: None

Komentari 0