Life&style

Svjetska premija ''Otoka ljubavi'' na Locarno Film Festivalu

Film 'Otok ljubavi' redateljice Jasmile Žbanić, imao je 8. kolovoza 2014. svoju svjetsku premijeru na 67. Locarno Film Festivalu. Uz redateljicu Jasmilu Žbanić svjetskoj premijeri filma prisustvovali su i glumci Ariane Labed, Ermin Bravo, Leon Lučev (ujedno i jedan od producenata filma), Lee Delong, direktorica fotografije Christine A. Maier, producenti Damir Ibrahimović, Andrea Štaka i Thomas Imbach, kompozitor Balz Bachmann i montažerka Isabel Meier.

Premijera, odnosno priča o samom filmu započela je u jutarnjim satima, kratkom press projekcijom 'Otoka ljubavi' da bi potom održana press konferencija na kojoj su protagonisti filma govorili o svom radu i odgovarali na pitanja o snimanju, radu glumaca, političkom aspektu priče.

 | Autor:

Novinari su na jedan izrazito pozitivan način reagirali na kratku press projekciju te čak usporedili film 'Otok ljubavi' s filmom, Mamma Miom pa čak i s filmom Borat. Ono najvažnije počelo je u 21:30 kada je održana svjetska premijera filma u okviru programa Piazza Grande koje je ujedno s 8000 mjesta jedno od najvećih otvorenih kina u Europi. Zbog kiše organizatori su premijeru filma, pored projekcije na Piazze Grande, održali i u zatvorenom prostoru FEVI  koji prima oko 3.000 gledatelja i koji je bio ispunjen do posljednjeg mjesta. Uobičajeno za Locarno Film Festival je da se projekcije u otvorenom kinu ne otkazuje, tako da je sinoć usporedo s projekcijom u dvorani FEVI film u otvorenom kinu Piazza Grande pratilo oko 4.000 posjetitelja kojima ni kiša nije mogla pokvariti ugođaj.

 | Autor:

Ceremonija je započela dodjelom nagrade za životno djelo kojom je nagrađena legendarna glumica Mia Farrow. Tom prilikom podsjetili smo se nekih od filmskih klasika u kojima je ona igrala i ostvarenim ulogama ostavila duboki trag na kompletnoj svjetskoj kinematografiji. Nakon toga predstavljena je ekipa filma 'Otok ljubavi', a redateljica Jasmila Žbanić odlučila je umjesto dugih govora, s Leeom Delongom i Erminom Bravom otpjevati pjesmu Fever što je posebno oduševilo publiku koja je dugim pljeskom popratila ovu originalnu najavu filma.

Nakon Locarno Film Festivala, 'Otok ljubavi' imat će i svoju regionalnu premijeru, 16. kolovoza 2014. na jubilarnom 20 – tom izdanju Sarajevo Film Festivala.

Photo: None

Komentari 0