Life&style

Svijet na dlanu: Izašle su najveće puzzle ikad, široke 9 metara od čak 60 tisuća dijelova

  • Puzzle su super zabavan način za kratiti vrijeme, bilo da si sama ili u društvu
  • Osim što su zabavne za slaganje, puzzle su odlična vježba motorike, ali i strpljenja
  • Do sada su najveće puzzle bile one Kodakove s 51.300 dijelova, a sada ih je prestigao Costco lansiravši puzzle od čak 60.000 dijelova

Ima nešto posebno privlačno i opuštajuće u ideji da hladne dane kratimo umotani u najtopliju trenirku ili dekicu i slažući puzzle. A ako nešto volimo, onda je to dobar izazov pa nam se slaganje onoga što američki Costco zove najvećim puzzlama na svijetu čini kao i više no privlačna i zabavna ideja.  

Možda vas zanima LEGO šarene puzzle od 1000 komada: Složi prekrasnu dugu od kockica. Pazi, teže je nego što se čini! Rubrika Life&style Life&style

Kolike su točno najveće puzzle na svijetu? E pa visoke su 2.4 metra, široke nevjerojatnih 8,8 metara i sastavljene od 60 (da, 60!) odvojenih slagalica od kojih svaka ima 1000 dijelova i koje se mogu međusobno spojiti i stvoriti jedno ogromno umjetničko djelo, a što znači da govorimo o puzzlama od 60.000 dijelova. Drugim riječima, ukoliko ne živimo u kakvom zdanju poput dvorca Windsor, teško da ćemo pronaći stol dovoljno velik da se prihvatimo ovog izazova.

 | Autor: Costco Costco

Ove se puzzle zovu 'What a Wonderful World', a dizajn sadrži 187 različitih umjetnina brenda Dowdle te prikazuje kartu svijeta sa slikovitim prizorima iz doslovno svakog dijela naše planete, uključujući snimke Pariza, Taj Mahala i američkih nacionalnih parkova.

 | Autor: Costco Costco

Bilo da ih slaže jedna osoba, obitelj, školski razred ili grupa prijatelja, i bilo da se prvo slaže svaka od 60 puzzli ili cijela slika zajedno od samog početka, moramo priznati da ovo izgleda kao silno zabavan projekt koji će garantirati sate, dane i tjedne nimalo dosadnih trenutaka. 

Možda vas zanima Ove predivno ilustrirane puzzle možeš objesiti na zid nakon završetka slaganja Rubrika Life&style Life&style

Najveće puzzle na svijetu moguće je naručiti online ili ih, naravno, pronaći u najbližem Costcou ako nas put nanese u Ameriku, a cijena im je 599,99 USD iliti 4620 kuna, a što ispada i više no pristojnih 77 kuna po jednim puzzlama od 1000 dijelova. Sada se samo moramo potruditi pronaći dovoljno mjesta za slagati ih!

Photo: Costco

Komentari 0