Life&style

Svi pričaju o dobrim bakterijama: Zašto su one važne i kada ih se preporučuje uzimati?

Putovanja nam donose prekrasne trenutke i nezaboravne uspomene, ali naša probava ponekad ne voli iznenađenja i nova iskustva. I kad ste mislili da ste isplanirali cijeli godišnji odmor, dovoljna je jedna situacija da ga pokvari.

Putovanja i kušanje novih jela može biti predivno iskustvo, ali u trenucima kada započnete planirati godišnji odmor, razmislite i o pripremi vašeg organizma na sve izazove koji ga tada očekuju - bez obzira radi li se u dalekim putovanjima, onim europskim ili jednodnevnim izletima nedaleko od vašeg mjesta.

Često kažemo da zdravlje započinje u crijevima, a crijevna mikrobiota jedan je od najvećih zaštitnika našeg organizma. Milijarde dobrih* bakterija svakodnevno rade u našim crijevima kako bi spriječile prekomjeran rast onih loših koji može dovesti do narušavanja crijevne mikrobiote i pojavu različitih nepoželjnih stanja.

Stoga je upravo priprema crijevne mikrobiote iznimno važna prije odlaska na putovanje, a njezinu ravnotežu važno je održavati i tijekom i nakon putovanja. Kako je postići i ne dopustiti probavnim smetanjama da vam pokvare lijepe trenutke? Ravnotežu crijevne mikrobiote možete postići unosom dobrih* bakterija putem hrane ili dodataka prehrani koje će u potrebnim situacijama pobijediti one loše.

 | Autor: Biorela® Biorela®

Naime, dugotrajna putovanja, umor, iscrpljenost i stres te promjena klime i prehrane mogu dovesti do prevladavanja loših bakterija u crijevima. Kako bi vaše putovanje bilo bezbrižno, a godišnji odmor nezaboravan i opušten, ubacite Biorela® dobre* bakterije u vašu putnu ljekarnu.

Biorela® Total je premium polibiotik u obliku snažne kombinacije 15 vrhunskih sojeva za svakodnevno povećanje broja i raznolikosti dobrih* bakterija u probavnom sustavu. Odličan je izbor prije ili tijekom putovanja za svakodnevnu pripremu crijevne mikrobiote. U samo jednoj kapsuli dnevno sadrži čak 7 milijardi dobrih* bakterija.

Biorela® Boulardii kapsule sadrže snažnu dozu od 5 milijardi Saccharomyces boulardii uz dodatak vitamina D za zaštitu imuniteta. Preporučuje se u situacijama kad trebate brze rezultate i kod putovanja.

 | Autor: Biorela® Biorela®

Učinkovitost aktivne kulture S. boulardii potvrđena je brojnim kliničkim istraživanjima te se nalazi u smjernicama Svjetske gastroenterološke organizacije i ESPGHAN-a (European Society for Paediatric Gastroenterology Hepatology and Nutrition).

Nakon 30 godina istraživanja i više od 300 provedenih studija na sojevima, možemo s pouzdanjem reći da BIORELA® formule dokazano pomažu. Biorela proizvodi garantiraju najbolje sastojke za vrhunsku stabilnost i kvalitetu. Proizvodnja se vrši u farmaceutski čistim sobama prema najvišim standardima kvalitete. Biljne HPMC kapsule mogu koristiti i vegetarijanci i vegani.

Ispišite nezaboravne trenutke u dobrom društvu, a za bezbrižno putovanje ne zaboravite i dobro društvo dobrih* bakterija. Sretno i bezbrižno putovanje želi vam Biorela®!

* nepatogene bakterije prirodno prisutne u probavnom sustavu. Vitamin D doprinosi normalnoj funkciji imunološkog sustava.

Photo: Unsplash+ / Slashio Photography