Life&style

Sve što ste željeli znati o depilaciji šećernom pastom

Radi se o jednostavnoj smjesi od šećera, limuna i vode, a zanimljivo je da su ovaj postupak primjenjivale žene još u doba Aleksandra Velikog!

Prednost depilacije šećernom pastom je u tome što nema iritacije kože i alergijskih reakcija budući da se radi o prirodnim sastojcima koji uz sve to i njeguju kožu. Osim toga, broj uraslih dlačica vidljivo je manji, a ova metoda depilacije preporučuje se i za osjetljiva područja poput intimnih dijelova i osobama koje imaju problema s proširenim venama ili ispucalim kapilarama.


Kako pripremiti šećernu pastu
Za pastu je potrebno: 1/4 šalice soka od limuna (svježeg), 1/4 šalice vode i 2 šalice šećera.
Sva sastojke dobro izmiješajte u dubljoj posudi i stavite kuhati na visokoj temperaturi oko pet minuta. Nakon što proključa, uklonite je sa štednjaka i stavite u staklenu posudu. Smjesa bi trebala dobiti izgled karameliziranog šećera za kolače. Nakon što se ohladi (ali ne previše, na sobnu temperaturu), počnite je odvajati dio po dio dok ne dobije strukturu poput gume za žvakanje (ako je potrebno, dodajte kap vode).

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images


Postupak depilacije
Koža mora biti suha i čista, a dlačice ne smiju biti duže od pet milimetara. Pastu nanesite na mjesto s kojeg želite odstraniti dlačice, ali tako da ih lijepite suprotno od smjera rasta, a zatim zalijepljeni dio povucite u smjeru rasta – dakle suprotno od uobičajenog postupka kod depilacije voskom. Kad završite s uklanjanjem dlačica, kožu isperite vodom i namažite hidratantnom kremom.


Upotrijebljenu smjesu nikako nemojte vraćati u posudu za drugi put, jer se ne smije koristiti više puta!

Photo: Getty Images

Komentari 0