Life&style

Za besprijekoran izgled: Izbjegni ove pogreške koje sigurno radiš tijekom brijanja nogu

  • Jesi li znala da je noge najbolje brijati tek na kraju tuširanja te da kupka ne može zamijeniti pjenu ili gel za brijanje?
  • U nastavku saznaj koje pogreške možda radiš tijekom ovog beauty rituala

Svatko ima svoj omiljeni način rješavanja dlaka s tijela, od trakica s voskom, preko egipatske depilacije šećernom pastom, do britvice, kojoj se svi ponekad vraćamo. I dok je nekima omiljena, druge će reći kako im je upravo depilacija britvicom najgore rješenje, jer oštećuje kožu i nije dovoljno učinkovita. No vrlo je vjerojatno da pri tome rade neke pogreške, čak i ako dlake uvijek briju britvicom. Ovo su najčešće od njih, među kojima ćeš se sigurno pronaći i ti: 

1. Piling prije brijanja

Pilingom ćeš se riješiti mrtvih stanica kože koje mogu začepiti brijač i otežati brijanje. Osim toga, manje su šanse da ćeš previše izbrijati kožu i posjeći se. Odaberi blagi piling ili koristiti na dnevnoj bazi gel za tuširanje s pilingom.

2. Ništa bez kreme ili gela za brijanje

Nemoj misliti da će sapun ili gel za tuširanje adekvatno zamijeniti kremu ili gel za brijanje. Sapun će samo isušiti kožu, dok će proizvodi namijenjeni brijanju koži osigurati hidrataciju i olakšati brijanje. Ako nemaš pri ruci kremu za brijanje, posluži se regeneratorom za kosu.

3. Nisu sve kreme za brijanje iste

Poput svih kozmetičkih proizvoda, različite kreme za brijanje namijenjene su različitim tipovima kože. Ako ti je koža suha i osjetljiva, trebaš izbjegavati proizvode koji sadrže alkohol i parfeme.

4. Najbolje je tuširanje završiti brijanjem

Vrućina i para iz tuša omekšat će dlake i otvoriti pore na koži. Zbog toga je noge najlakše obrijati na kraju tuširanja.

 | Autor: Avon Avon

5. Budi nježna prema koži

Nakon brijanja najbolje je izbjegavati grube rukavice ili spužve za pranje tijela, jer ćeš time samo iziritirati kožu što će dovesti do pojave crvenila i prištića.

6. I bedra su važna

Dosta žena preskače to područje, što je velika greška. Područje bedara jednako je bitno kao i drugi dijelovi nogu pa i s njih treba ukloniti nepoželjne dlačice sve dok cijele noge ne budu potpuno glatke na dodir.

7. Duži pokreti nisu nužno učinkovitiji

To je jedna od čestih grešaka koje pravimo. Bolje rezultate uvijek ćemo postići ako se brijemo kraćim pokretima i ne pritišćemo brijač. Ako stalno moraš prelaziti preko jednog te istog područja jer ne uspijevaš ukloniti dlačice, to znači da je brijač tup i da ga moraš zamijeniti novim.

via GIPHY

8. Odaberi pravi brijač

Pronalazak odgovarajućeg brijača prvi je korak ka ugodnijem brijanju. Pravi brijač mora imati više oštrica što znači da nećeš morati nekoliko puta prelaziti preko istog mjesta, pa ćeš spriječiti iritaciju kože.

9. Maži noge

Kao što svakodnevno kremama mažeš lice, to isto moraš činiti i s nogama. Kad osjetiš da ti je koža na nogama suha, hidratiziraj je losionom ili mlijekom za tijelo jer ćeš tako spriječiti urastanje dlaka i pojavu crvenila na koži.

10. Ne zaboravi na zaštitu od sunca

Nakon brijanja ili depilacije koža na nogama je osjetljivija pa je tijekom izlaganja sunčevim zrakama treba adekvatno zaštititi kremom sa zaštitnim faktorom. Pritom biraj nemasne kreme ili losione koji štite i hidratiziraju kožu.

 | Autor: Avon Avon

Sada kada znaš sve trikove, jedino što ti preostaje je diviti se vlastitim nogama.

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0