Life&style
Perzeidi će ovim horoskopskim znakovima ispuniti želju

Suze sv. Lovre: kojim će horoskopskim znakovima zvijezde padalice ispuniti želju

  • Na noćnom nebu opet ima puno zvijezda padalica ili perzeida kako se stručno zovu kojima se možemo diviti
  • Vrhunac će biti uskoro, u noći od 12. na 13. kolovoz kad mnogi uživaju u promatranju neba na kojem se tada može pojaviti i do 80 blještećih meteora na sat!
  • Osim što su lijep prizor, učinke perzeida možemo osjetiti i na zemlji

Svake godine perzeidi ili kako ih u narodu nazivaju, suze svetog Lovre ljeti oživljavaju naše nebo i uvjeravaju nas da postoji kiša zvijezda. Spektakl odnosno ovaj meteorski roj se može pratiti od 25. srpnja do 20. kolovoza, a vrhunac uvijek doseže oko 12. kolovoza – tada bi trebalo bi biti vidljivo do 80 zvijezda padalica na sat. Perzeidi se mogu lako promatrati 2021. godine, jer će noći, kad se najljepše mogu vidjeti, zbog mladog mjeseca od 8. kolovoza biti prilično mračne.  

Što su Perzeidi i zašto ih vidimo?

Perzeidi su meteorska kiša nastala od raspadanja komete 109P, poznate i kao Swift-Tuttle. Na svojoj eliptičnoj putanji oko Sunca komet kontinuirano gubi materijal i ostavlja trag prašine ili krhotina. U kolovozu zemlja prelazi orbitu ovog kometa na svom putu oko Sunca. Kad krhotine iz Swift-Tuttlea velikom brzinom udare u našu atmosferu, osvjetljavaju čestice zraka koje nam izgledaju kao zvijezde padalice.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Piotr Ma (@piotr_ma)

Prema mitu, onog trenutka kad vidimo zvijezdu padalicu na nebu, možemo poželjeti želju. Prema horoskopu, pod utjecajem perzeida, tj. zahvaljujući oblaku krhotina našeg prijatelja kometa u raspadanju, osobito sljedeći horoskopski znakovi imaju dobre šanse da im se barem jedna želja ostvari - bez obzira na to prepoznaju li u našoj atmosferi užarene čestice zraka ili ne.

Tri znaka kojima će se želja vjerojatno ispuniti

Lav

Lavovi obično nemaju poteškoća u uvjeravanju drugih u svoju korist - ono što žele od srca jest da jednom budu sto posto uvjereni u sebe. Pa, prema horoskopu, ta bi ti se želja mogla ostvariti tijekom perioda meteorske kiše. Iznenađujuće, neće se raditi o određenom radu, nego o odlukama koje donosiš i vrijednostima koje one odražavaju. Preko njih možeš vidjeti da daješ sve od sebe i da si u potpunosti usklađena sa samom sobom. Zbog te spoznaje ćeš se jako dobro osjećati.

via GIPHY

Vaga

Želja da budeš bezuvjetno prihvaćena i voljena poznata je većini ljudi - uključujući i vage. U vrijeme vrhunca prelijetanja suza sv. Lovre osjećat ćeš da u tvojem životu postoji jedna ili čak nekoliko osoba za koje si upravo ti iznad svih i nezamjenjiva, a da ne moraš učiniti ništa drugo osim biti ono što doista jesi.

Strijelac

Perzeidi će pomoći strijelcima da se oslobode nečega što ih je dugo nesvjesno blokiralo i sprječavalo da se otvore novim mogućnostima i modelima života. Otkrit ćeš da je oblikovanje promjena i uključivanje u njih tvoja velika snaga te da si dobro pripremljena za vrijeme koje je pred nama. Ovo iskustvo dat će ti hrabrost i samopouzdanje.

via GIPHY

Photo: Shutterstock
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    prelijepo gledat cu