Life&style

Sutra počinje HeadOnEast festival: slavonski hedonizam susreće urbane trendove

  • Jesi li spremna za nezaboravan vikend ispunjen izvrsnom zabavom, finom hranom, glazbom, brojim zanimljivim radionicama i svjetlosnim čarolijama? 
  • HeadOnEast festival se vraća u Osijek, gdje će se tradicionalna slavonska kultura susresti s modernim hedonizmom 
  • HeadOnEast festival održat će se u prekrasno obnovljenoj osječkoj Tvrđi, od 4. do 6. listopada

Ove godine HeadOnEast festival u Osijeku slavi svoju šestu godišnjicu, nastavljajući tradiciju koja je započela 2019. godine u povijesnoj Tvrđi. Festival se vraća u srce barokne osječke jezgre, mjesta gdje povijest diše na svakom koraku, a održavat će se od 4. do 6. listopada. Posjetitelji će imati priliku uživati u raznolikom programu koji spaja najbolje od slavonske kulture, glazbe i gastronomije.

 | Autor: Pixsell / Dubravka Petrić Pixsell / Dubravka Petrić  | Autor: Pixsell / Dubravka Petrić Pixsell / Dubravka Petrić

Bogat program HeadOnEast festivala

I ove godine HeadOnEast festival nudi za svakoga ponešto! Bilo da si ljubiteljica vina, craft piva ili jednostavno voliš uživati u umjetnosti i kulturi, program HeadOnEast-a neće te razočarati. Sadržaji poput Vino.grada i Beercuza omogućit će ti da kušaš najbolje što Slavonija nudi, a radionice kuhanja pružit će ti priliku da naučiš kako se pripremaju autentična slavonska jela. Kuća svjetla i razne svjetlosne instalacije pretvorit će osječke ulice u bajkovitu scenu. Ako pak želiš opušteno uživati uz urbanu umjetnost, čekaju te In da Sofa i Art livada, dok će u Zoni vinila uživati ljubitelji retro zvuka.

 | Autor: Pixsell/Davor Javorović Pixsell/Davor Javorović  | Autor: Pixsell/Davor Javorović Pixsell/Davor Javorović

Tijekom festivala Osijek će također biti domaćin Osječkog glazboplova, a izvođači poput Psihomodo Popa, Vojka V., Cubisma, Letu štuke i mnogih drugih osigurat će nezaboravne glazbene trenutke.

Možda vas zanima Jolie Petite Patisserie obogatila ponudu s dva prefina kolača od lisnatog tijesta. Biraj, voćni ili čokoladni? Rubrika Life&style Life&style

Ako si ljubiteljica umjetnosti, StreetArt i Essekiraonica nude kreativne radionice, dok Pecs Zona i druge izložbe slave urbanu kulturu. Djeca i obitelji također će uživati u kreativnim radionicama i zabavi za sve uzraste pa je festival je idealan za cijelu obitelj!

 | Autor: Pixsell / Dubravka Petrić Pixsell / Dubravka Petrić  | Autor: Pixsell/Davor Javorović Pixsell/Davor Javorović

Zadnji dan festivala, 6. listopada, posvećen je zdravlju i sportu. Festival će završiti uz Febire – festival biciklističke rekreacije, savršen za sve one koji žele spojiti užitak s aktivnim odmorom. Vožnja biciklom kroz prekrasne slavonske krajolike pružit će ti jedinstveno iskustvo prirode, sporta i opuštanja.

HeadOnEast festival izvrsna je prilika da doživiš Slavoniju i Baranju na doista poseban način, da okusiš njihovu kulturu, tradiciju i gastronomiju – i jako se dobro zabaviš! Detaljne informacije i program možeš pronaći na internetskim stranicama organizatora

Možda vas zanima Slastica s okusom jeseni: najdraži keksići sada postoje i s okusom medenjaka Rubrika Life&style Life&style
Photo: Pixsell / Dubravka Petrić

Komentari 0