Life&style

Sudjeluj u akciji 'Daruj knjigu' i uljepšaj djetinjstvo štićenicima dječjih i domova za mlade

  • Sudjeluj u humanitarnoj akciji "Daruj knjigu" i pomozi onima koji tvoju pomoć trebaju
  • Cilj akcije je pokloniti 1000 knjiga s pomno sastavljenog popisa dječjim domovima te domovima za odgoj djece i mladih
  • Kreiran je popis od 20 atraktivnih naslova koja djeca neće moći pustiti iz ruke i prestati čitati, a time se kod djece želi stvoriti dugoročna želja za čitanjem 

Uskoro nam se bliži Svjetski dan knjige, točnije 23. travnja. Kako bi proširile ljubav prema knjigama, mnoge će knjižnice na taj dan organizirati razne manifestacije poput promocije raznih autora i radionica pisanja, a zainteresirani će moći najdraže naslove nabaviti i po posebnim cijenama. Večer će biti rezervirana za velike knjigoljupce koji će u uoči Noći knjige, po uzoru na Noć muzeja, moći pohoditi mnoge knjiške lokacije u kojima će moći uživati u projekcijama, razgovorima s autorima ili zaigrati popularne kvizove. 

Popularnost ove manifestacije iz godine u godinu je sve veća, a toga je svjestan i knjižarski lanac Hoću knjigu koji je ove godine odlučio posjećenost knjižara iskoristiti za viši cilj - onaj humanitarni!

 | Autor: miss7/pr miss7/pr

Osmislio je dobrotvornu akciju prikupljanja knjiga pod nazivom "Daruj knjigu". Prikupljene knjige donirat će se dječjim domovima i domovima za odgoj djece i mladeži. Knjige će prikupljati u svojim knjižarama u posebnim kutijama u periodu od 1. do 23. travnja, a na samu Noć knjige će objaviti koliko su uspjeli prikupiti. U kutijama planiraju vidjeti 1000 naslova kako bi svaka ustanova dobila po dvadesetak primjeraka s pomno kreiranog popisa.

Možda već imaš knjigu 

Na popisu se nalaze klasici poput Ježeve kućice i Malog princa, poučni naslovi poput Bontona za mlade, ali i noviteti po kojima su snimljeni popularni filmovi i serije kao što su Dom gospođice Peregrine za čudnovatu djecu i Genijalna prijateljica. Cijene naslova kreću se od 15 do 195 kuna, pa ćeš, ako si zainteresirana, moći izabrati koji ćeš naslov donirati ovisno o svojim mogućnostima, a možda se neki od naslova s popisa već nalazi na tvojoj polici doma koji također možeš donijeti i donirati. 

 | Autor: Instagram/miss7 Instagram/miss7

Uljepšaj im djetinjstvo

Akciju su podržali i drugi izdavači koji su sudjelovali i u kreiranju popisa, te donirali određenu količinu naslova. Iz tog razloga već u startu je skupljeno oko dvjestotinjak primjeraka, a ostatak je na svima nama. Prouči popis knjiga, pregledaj police i stare kutije i sudjeluj u ovoj humanitarnoj akciji kako bi uljepšala mali dio djetinjstva onima kojima je to potrebno. Ljubav prema čitanju stvara se u najranijem djetinjstvu. Podrži ovu humanitarnu akciju i prenesi ljubav prema pisanoj riječi na mališane!

Popis traženih naslova možeš pogledati ovdje 

 

Photo: miss7/pr

Komentari 0