Life&style

Sudjeluj i osvoji električni romobil! Neka tvoja priča bude nagrađena

  • Uključi se u nagradni izazov Hrvatskog ureda za osiguranje ŠTO JE SIGURNO, SIGURNO JE! 
  • Pošalji nam zanimljivu priču o sigurnosti i možda baš ti osvojiš vrijedan električni romobil XIAOMI ELECTRIC SCOOTER 3 LITE. 
  • Samo te JEDAN KLIK i JEDNA REČENICA dijeli od najpopularnijeg prijevoznog sredstva u gradu!

Katkad je dovoljna samo jedna sekunda nepažnje da se dogodi nezgoda ili da nešto pođe po zlu, stoga mnogi od nas vole stvari provjeriti dvaput! Neki dvaput provjeravaju jesu li isključili peglu iz struje, neki dvaput provjeravaju jesu li zaključali stan ili auto, a ima i onih koji dvaput gledaju lijevo i desno prije uključivanja u promet, jer opreza nikada dosta. Ostaviš li upaljeno svjetlo prije odlaska na godišnji? Staviš li i ti kamen pod kotač kada parkiraš na nizbrdici? Provjeravaš li 4x4 na kalkulatoru za svaki slučaj? Ako imaš takvu praksu ili anegdotu koju nam želiš otkriti, uključi se u nagradni izazov Hrvatskog ureda za osiguranje ŠTO JE SIGURNO, SIGURNO JE! koji ti poklanja 3 električna romobila XIAOMI ELECTRIC SCOOTER 3 LITE – prijevozno sredstvo s kojim ćeš vješto izbjeći gradske gužve i za tren stići na odredište te pritom uživati u vožnji.  Klikni OVDJE i podijeli s nama svoju osobnu priču, praksu ili anegdotu. Ne brini, nije teško!

Sigurnost je temeljno pitanje koje se tiče svih aspekata našeg života, uključujući i imovinu i stoga je za većinu nas ulaganje u vlastiti dom naša najveća životna investicija ali i najvrjednija imovina koju posjedujemo te bi upravo iz tih razloga osiguranje imovine trebalo biti visoko na listi naših prioriteta. Na dnevnoj bazi, kroz cijeli poslovni i privatni život, izloženi smo različitim rizicima – od zdravstvenih i imovinskih, preko nesretnih slučajeva pa sve do rizika za poslovanje. Ako nismo upoznati kako se od tih rizika možemo osigurati i financijski zaštititi, u slučaju da se neki od rizika i ostvari, može doći do ozbiljnih životnih i poslovnih ugroza.

Osnovna namjena osiguranja imovine zaštita je nekretnine od opasnosti, odnosno, zaštita vlasnika nekretnine od nenadanih i često vrlo visokih troškova prouzročenih neželjenim događajem koji za posljedicu najčešće imaju veliku i skupu materijalnu štetu. Nažalost, ponekad je dovoljan samo jedan trenutak nepažnje ili viša sila da ono što je stvarano godinama nestane za tren ili se trajno ošteti. Ako nepredvidivim događajima ne želimo dopustiti da upravljaju našim životom nadajući se kako će sve biti u redu, važno je znati da vlastiti dom možemo zaštiti odabirom adekvatne police osiguranja imovine – one koja najbolje odgovara našim stvarnim potrebama ali i osobnim preferencijama jer dom ne čine samo zidovi i stvari nego trud, vrijeme i ljubav koje smo uložili u njegovu izgradnju i opremanje.

Većina ljudi prilikom sklapanja police osiguranja imovine ugovara samo osiguranje građevinskog dijela objekta iako osiguravajuća društva nude i osiguranje stvari u kućanstvu (namještaja, tehnike, odjeće, obuće, novca, nakita, zidnih i podnih obloga, roleta, stakla na prozorima i vratima...). Međutim, mnogi još uvijek nisu dovoljno upoznati s činjenicom kako su to dvije sasvim različite police osiguranja imovine koje se ugovaraju – zasebno iako je najbolje ugovoriti ih istovremeno kako bi se povećala ukupna razina zaštite vlastitoga doma. Pritom je dobro znati kako mjesečni iznos osiguranja imovine ovisi o vrsti, veličini i lokaciji nekretnine koja se osigurava kao i određenim dodatnim parametrima, primjera radi –  kućanstvo se od potresa, požara i inih nepogoda godišnje može osigurati u prosjeku za 170 eura što predstavlja razuman iznos.

 | Autor: Shutterstock Shutterstock

Posljedice bilo koje nepogode, značajno se mogu ublažiti ako stvorimo svijest o preventivnim mogućnostima koje nude osiguravajuća društva upravo kroz zaštitne i sigurnosne komponente osiguranja imovine. Posjedovanje police osiguranja imovine osobi omogućuje bezbrižniju svakodnevicu, ali i mirniji san jer se neće morati opterećivati s time kako financirati popravak nekretnine, osobito ukoliko se za istu još uvijek otplaćuje kredit. 

Svatko od nas kroz život se suočava s brojnim rizicima zbog kojih se možemo naći u ozbiljnim problemima i zato je mudro i odgovorno ugovoriti policu osiguranja na vrijeme! Kako bi ti barem malo olakšali današnju užurbanu svakodnevicu prepunu neizvjesnosti i utrke s vremenom, Hrvatski ured za osiguranje poklanja ti električni romobil marke Xiaomi koji je prenosiv i sklopiv i koji neće zauzeti puno prostora u tvom životnom prostoru. Samo te JEDAN KLIK i JEDNA REČENICE dijele od najpopularnijeg prijevoznog sredstva u gradu! 

Nagradni natječaj ŠTO JE SIGURNO, SIGURNO JE! provodi se u okviru kampanje SIGURNIJE SUTRA – informativno-edukativnog višegodišnjeg projekta financijske pismenosti na području osiguranja kojeg provode društava za osiguranje i Hrvatskog ureda za osiguranje s ciljem afirmacije i popularizacije financijske pismenosti građana. Više detalja o kampanji možete pronaći na  www.sigurnijesutra.huo.hr ili na Facebooku i Instagramu.

U slučaju da osvojite električni romobil, zapamtite - vozite oprezno i odgovorno, jer što je sigurno, sigurno je!

Pravila nagradnog natječaja. 

Sponzorirani sadržaj nastao je u suradnji s Hrvatskim uredom za osiguranje.

Photo: Shutterstock