Life&style 08. travnja 2015.

Stupnički Dvori - oaza mira u srcu Slavonije

1/26

Restoran, hotel i vinarija „Stupnički Dvori“ smješteni su u srcu Slavonije, nadomak Slavonskog Broda. Nepuna dva sata vožnje od Zagreba dijeli vas od vrhunskih vina, mirisa slavonske kuhinje i predivne prirode.

Ovaj kompleks poseban je iz nekoliko razloga. Kao prvo, tu je restoran koji na prvu osvaja svojim toplim uređenjem, ali ponajviše svojom kuhinjom. Restoranu „Stupnički Dvori“ pošlo je za rukom spojiti naizgled nespojivo - tradicionalnu slavonsku kuhinju i egzotične okuse. Tako posjetitelji mogu uživati u domaćoj slavonskoj kuhinji spravljenoj i posluženoj u modernom kontekstu. Od goveđe juhe s vrhnjem i graševinom posluženom s preprženim kockicama kruha, preko nekoliko glavnih jela u vidu šarana umotanog u slaninu serviranog s povrćem iz woka ili pak srnetine u umaku od šljiva i rakije do deserta poput domaćih tačkrla od šljiva serviranih s pudingom od vanilije, vaše će nepce uživati u punini različitih okusa. Zasluge za ova divna jela preuzima glavni kuhar masterchef Dalibor Žalac, jedan od najboljih i najnagrađivanijih kuhara Slavonije.

 | Autor:

Za kuhinjom ne zaostaju ni vrhunska vina koja možete kušati uz obrok ili ih kupiti u sklopu vinarije. Pronaći novi okus koji će zaintrigirati nepca pravih poznavatelja vina oduvijek je san svakog vrsnog vinara. U današnje je vrijeme tako nešto sve teže ostvariti. No, stručnjacima vinarije u okviru resorta "Stupnički Dvori", nekadašnje vinarije Zdjelarević, to je uspjelo za rukom. Riječ je o jednoj od prvih privatnih vinarija u Republici Hrvatskoj, osnovanoj još 1985. godine. Uz klasično bijelo i crno vino u vidu bezvremenske graševine i cabernet, merlot i shiraz sorte, posjetitelji mogu uživati i u novoj liniji vina, hrabrih novih okusa i zanimljivih imena poput linije Festiva, Poeta, Filozof, Solar Eclipse i Lunar Elipse čije samo ime navodi na filozofiju koja stoji iza njih.

 | Autor:

I konačno, ukoliko se nakon dobre hrane ili vrludanja po vinogradima koji okružuju ovaj resort odlučite na odmor, večer ili čak vikend možete provesti u hotelu koji se nalazi iznad restorana, a koji obuhvaća kapacitet za noćenje do 35 osoba. Ono što je posebno zanimljivo je da je većina hotelskog namještaja ručno izrađena od slavonskog hrasta što dodatno ukazuje na uloženu brigu o detaljima i kvaliteti, da ne spominjemo koliko takav izbor namještaja očarava.

 | Autor:

Cijeli kompleks iznimno je pogodan i ukoliko želite obilježiti neki poseban događaj. "Stupnički dvori" tako pružaju mogućnost organizacije svadbi, domjenaka i raznih svečanosti s  restoranskim kapacitetom  do 200 osoba, kavanom i VIP dvoranom za 30 osoba te konferencijskom dvoranom za 35 osoba. Ako pak želite aktivno provesti vikend, na usluzi su vam uređene pješačke i biciklističke staze te mogućnost razgledavanja vinograda i vinskog podruma.

 | Autor:

Situacija u kojoj se ustajete iz kreveta, ručno izrađenog od slavonskog hrasta i pogledate kroz prozor dok se pred vašim očima prelijevaju hektari suncem okupanih vinograda, a tišinu prekida samo pjev ptica, više nije bajka. Sve što trebate je krenuti prema "Stupničkim Dvorima", resortu jedinstvenom u regiji.

Više slika pogledaj u galeriji..

Komentari 0