Life&style

Strastvena i vrijedna, brižna majka i vatrena ljubavnica: zašto su horoskopske lavice tako veličanstvene?

  • Ulazimo u znak Lava i zanima nas što još zvijezde kažu o horoskoposkim lavicama - osim da su veličanstvene
  • U odnosima su tople i pune volje kad trebaju izraziti svoje osjećaje i strasti
  • U poslu su predodređene da budu vođe, a bacit će se na svaki zadatak zubima i noktima, dok ga ne savladaju

Ulazimo u znak Lava. Lavica je kraljevska zvjerka, u svakom pogledu veličanstvena. Od njenog uzvišenog držanja do osobnog stila (nerijetko izražajnog i smionog), lavice su žene jake osobnosti i dobro se nose sa svojom moći baš kao i njihov planetarni vladar, Sunce. Iako je nešto simpatičnija i manje pretjeruje od svog muškog astrološkog para, kod lavice možeš biti sigurna da neće trpjeti da se s njom netko igra - pokušaš li tako nešto, požalit ćeš. Najbolje je pustiti ju da spava, ne treba je razdražiti ako ne želiš da pokaže pandže. Ako joj netko pokuša poremetiti njezin način života i ono do čega drži u životu (pogotovo ako se to odnosi na samoodržanje – obitelj, dom, zaradu) obrušit će se na tebe svom snagom.

 | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram I Charlize Theron je lavica

Lavice su živahne osobe, pune života, a njihov entuzijazam i razigranost gotovo su zarazni. Uvijek žele da ih se uvuče u neku divlju zabavu pa frajeri koji su kao cjepanica, inertni i dosadni, ne bi se trebali ni približavati tim velikim mačkama, koje duboko uživaju u vlastitoj slobodi i uvijek potvrđuju svoju autonomiju. Lavica uvijek ima kontrolu nad svojim životom i ne želi da joj netko drugi govori što će raditi. ”Rođena sam slobodna!” moto je ovog astrološkog znaka, i lavice to shvaćaju krajnje ozbiljno – već smo navikli da se Lavica ponaša provokativno u javnosti ili na tulumu.

Lavice uvijek prve izlaze na plesni podij. Njihove astrološke odrednice čine ih samopouzdanima, oslobođenima brige kako ih drugi vide. Nezainteresirane su za to da se uklope ili podvrgnu drugome. Buntovnice su protiv pravila, sanjare o velikom stvarima i teže ispuniti svoja kreativna nadahnuća, što inspirira sve oko njih.
 

Lavica: ljubav i seks

Lavice su tople i pune volje kad trebaju izraziti svoje osjećaje i strasti. Seks s lavicom može biti iznimno doboko iskustvo, jer je ona verzirana u jeziku ljubavi. Lavovi su tjelesna stvorenja, a svoju seksualnost iskazuju s golemom samouvjerenošću povezanom s unutrašnjom snagom. Rezervirane, skromne biljčice lako se prepadnu lavičine izravnosti i neodoljive tjelesnosti. Svaki muškarac morao bi unaprijed shvatiti je li u ljubavi kompatibilan s lavicom: jednom kad ona na nekoga baci oko, bit će krajnje odlučna da dobije ono što želi.
 | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram Halle Berry

Lavica u ljubavnom pohodu - to je impresivan prizor, jao onome tko se nađe između nje i njenoga plijena. Nikad sramežljiva oko svojih interesa i pothvata ili pak zdravog interesa za užitak i seks, nema strpljenja za mlakonje. Ako se muškarac pita kakve sve zabavne, čudne i prekrasne stvari mogu lavice izvoditi sa svojim tijelom, ova će ga bijesna mačka poučiti da smo, na kraju krajeva, svi naprosto – životinje. Kako to bolje doživjeti nego hrvanjem, griženjem i prepuštanjem mačjem jeziku oslobođene lavice? Prihvaćanjem tjelesnog u životu, baš kao da je u prirodi, lavica je sposobna prenijeti svoj vitalni eros i životvornu energiju.
Mačjoj boginji muškarci moraju iskazati obožavanje, jer ona kao otjelovljenje elementa vatre, uživa u tom ritualu. Bitno je ustanoviti kako najviše voli da je netko gladi i kako je navesti da prede, a zauzvrat, muškarac će biti nagrađen strašću nesebične i vjerne Lavice.

Lavica: dom i obitelj

Lavica osjeća da je kod kuće kad može vladati svakim centimetrom svog domaćeg prostora koji neprestance uređuje da bi ga učinila svojim. U tome je požrtvovna čak i ako negdje boravi privremeno. Prekrit će lampe svilenim maramama, zapaliti svijeće, povješati dekoracije po zidovima. Obojit će sobu koju je iznajmila jer ne podnosi bijele zidove. Obožava crvenu, purpurnu, narančastu i slične jake boje. 
 | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram Sandra Bullock Čak i kad nema novca, naći će načina da uredi stan kao svoju palaču, s ručno rađenim dekorativnim predmetima s pozlatom. Teži da svoju okolinu pretvori u izraz vlastitog bogatog unutarnjeg života tako da svatko, čim stupi na vrata, odmah doživi njezin nekonvencionalni ukus. Usprkos svojim dominantnim svojstvima, mame lavice su najčešće nesebične i pune ljubavi za djecu, posvećene svom podmlatku, dobrog srca i ruku raskriljenih za zagrljaj. Pomalo pretjeruju s disciplinom. Možda je ponekad suviše zaštitnički usmjerena, pa ode i u krajnost. Sklone su iskvariti djecu ugađanjem jer žele da im se cijeli svijet divi. Rođene su za majke one djece koja nastupaju na natjecanjima ili idu na kastinge za dječje glumce.  

Lavica: posao i novac


U divljini, lavica predvodi u lovu na hranu za svoj čopor. Bez razmetljive grive i paradiranja poput njihovih partnera, one dobave ručak skrivajući se u visokoj travi kako bi osigurale, na taj neglamurozni način, da se svi dovoljno nahrane. Vrlo slično ponašanje može se očekivati od lavice na radnom mjestu. Stoljećima je društvo bilo tako regulirano da muškarci stječu slavu i čast, a žene obavljaju masu nevidljivog i neopjevanog posla. Koliko god mi težili tome da tu staromodnu i nepravednu podjelu ukinemo, ponekad naš ego i naše komplicirane naravi pridonose tome da se očuva. Lavice su po prirodi predodređene da budu predsjednici uprava, vođe i veliki šefovi, dok se lavovi u tim pozicijama oslanjaju na puku karizmu, šarm i trikove. 

 

Strahovito veliki radnici, lavice će se baciti na svaki zadatak zubima i noktima, dok ga ne savladaju. Sa živim kreativnim potencijalom, odgovarat će im karijera u umjetnosti ili na pozornici. Sklone su glumatanju i scenama, što im može poslužiti ako pronađu put do pozornice i uspiju usmjeriti svoje žestoke porive u nešto što ima dublji smisao.  

Također, lavice su sklone socijalnom aktivizmu i neće se bojati izazova i pobune.  Prija im da su u prvim linijama, izravno angažirane na političkim i umjetničkim projektima koji dižu prašinu, a ne da se za iste ciljeve bore iz pozadine. Nisu najrazumnije kad je štednja novca u pitanju. Lavice će uvijek prve posegnuti za novčanikom da plate cijelom društvu ili da se bace u rošak, čak i kad imaju sasvim malo na računu.

 

Što poklanjati lavicama?

Lavice hlepe za luksuzom – idealno u formi skupocjenih, bokato tkanih dekorativnih tkanina. Što više ukrasa, to bolje, samo da šljašti. Gorski kristal ili Swarovsky, svejedno… Naravno da bi radije prave dragulje, najbolje rubin na zlatnom prstenu, ali i nakit od štrasa želi u svoje pandže. 

 | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram

Iako se sve lavice ne prezentiraju na taj način, najistaknutija Lavica osamdesetih bila je Madonna (ultralavica-boginja) i to u filmu 'Očajnički tražeći Susan', ali i Sigourney Weaver u 'Zaposlenoj djevojci'. Obje su nosile kričave boje i ogromne frizure (latentna griva), stiletto-štikle, biznis-kostime sa širokim reverima i jastičićima, s kandžama obojenim u jarke boje. Nisu sve lavice spremne ići tako daleko da privuku pažnju, ali možeš računati da će se uvijek pojaviti u nečem što izaziva komentare.

Kad se muškarac bavi svojom lavicom, mora joj stalno ugađati, kupovati darove i male poklončiće, a naročito onda kad zato nema nikakva povoda. Radovat će je buket cvijeća, njen omiljeni parfem ili samo lak za nokte lude boje, kao i ruž. Odvedi je u odličan restoran ili u operu ako je želiš oboriti s nogu – jer mirne večeri uz TV zbilja nisu stvorene za tvoju omiljenu lavicu!  

Učini dodatni napor, osvoji njezino srce pokazujući joj da si spreman na ekstravagantne geste baš toliko koliko su tvoji osjećaji prema njoj snažni. Lavica će ti za tili čas jesti iz ruke!

Što kažeš na to da ovog ljeta napraviš nešto za sebe? Odaberi svoju ljetnu missiju i osvoji genijalne nagrade!

Photo: Instagram/Jenlyn Rodriguez

Komentari 0