Life&style

Što raditi kada nemaš što za raditi: 10 super ideja

Koliko često ti se dogodilo da si žudjela za slobodnim danima, a onda kada si ih napokon dobila, više nisi znala što bi sama sa sobom? Nudimo ti nekoliko zabavnih (i korisnih) opcija

Dobila si godišnji, ali ne ideš na more? Ili si, pak, iznenada dobila slobodan dan usred tjedna? Svi žudimo za malo slobode i odmora od posla pa bi takve situacije trebali gledati kao blagoslov. Doduše, kad je grad prazan, a svaka druga frendica zauzeta, pronađeš se u situaciji u kojoj ne znaš otkuda krenuti da bi nešto napravila. Kao i uvijek, dobre opcije postoje, samo te čekaju da ih otkriješ!

1) Otvori listu top 250 IMDB filmova i gledaj ih po redu

Filmski znalci možda se neće složiti sa svim odabirima, ali korisnici IMDB-a upravo su ove filmove proglasili najboljima u povijesti. Osim što ćeš tako pogledati hrpetinu klasika, proširit ćeš vidike, ubiti nekoliko sati i, potencijalno, naći se u utrci sama sa sobom – hoću li uspjeti pogledati sve?!

2) Proguglaj najbolji album mjeseca i preslušaj ga isto popodne

Bilo da se radi o popu, rocku, jazzu ili rapu, taj album završio je na top ljestvicama s razlogom. Možda neće biti tvoj najdraži izvođač, pa čak ni žanr glazbe koji preferiraš, ali postoji dobra šansa da će te iznenaditi, ako ništa – vjerojatno ćeš se rasplesati!

3) Organiziraj ormar

Jedan od najgorih zadataka koje treba obaviti s vremena na vrijeme je, bez sumnje, organizacija ormara. Tjera nas da sve izvadimo, odlučimo što moramo izbaciti, suočimo se s groznim komadima koje smo nosili - a onda sve to uredno treba vratiti na svoje mjesto. Na ovo ćeš sigurno utrošiti nekoliko sati, ali bez obzira na sve, isplati se jer kasnije ćeš lakše disati.

4) Napravi "bucket list"

Jesi li ikada razmišljala što sve želiš napraviti u životu? Naši snovi ponekad su apstraktni, ponekad lako ostvarivi, ali se njima naprosto ne posvetimo. Oduvijek si željela skočiti bungee jump? Otputovati u Rim? Ili pak probati taj sladoled od pive o kojem svi pričaju? Stvari na bucket listi ne moraju biti velike, već i sitnice koje čine razliku. Zapišeš li ih na jedno mjesto i kreneš križati, ubrzo ćeš shvatiti da su ti snovi na dohvat ruke!

5) Pronađi zahtjevan recept na Internetu i skuhaj si večeru

Napravi malu romantičnu večeru sama za sebe, i to s najzahtjevnijim, ekstravagantnim jelom koje si uspjela proguglati! Bilo da se radi o predjelu, glavnom jelu ili desertu (hej, možeš i sve troje!), potrudi se izaći iz comfort zonea i baratati s namirnicama koje ti nisu najpoznatije. Na kraju, nije ni bitno hoće li to jelo ispasti dobro ili ne, bitno je da ćeš se zabaviti i pritom nešto potencijalno dobro i pojesti.

6) Napravi "to do" listu za ljeto

Složi popis stvari koje želiš napraviti ovo ljeto – bilo kroz mjesec, dva ili samo od početka do kraja godišnjeg. To može biti odlazak u određeni klub ili restoran, road trip s frendicama ili, pak, seks za jednu noć s totalnim strancem – jedina koja postavlja granice si ti!

7) Pogledaj kulturna događanja u gradu za taj dan i odabrati jedno

Rijetko posvećujemo vrijeme kazalištu ili izložbama, a ovakve stvari mogu biti izvor divnih inspiracija. Možda te baš predstava koju si pogledala natjera da kreneš slikati ili izložba da se baciš u istraživanje o impresionizmu. Pregledaj dobro što se nudi, procijeni što bi ti se moglo svidjeti – i prodaj.

miss7 retro: Jesi li već poslala razglednicu ovog ljeta?

 

Photo: YouTube

Komentari 0