Life&style

Što jedu manekenke: Jelovnik za ljepotu i zdravlje

Vitke manekenke trebaju se pridržavati određenog jelovnika kako bi očuvale svoju liniju, ljepotu, ali i zdravlje

Američko udruženje modnih dizajnera (CFDA) izdalo je uputstvo o tome kako bi se manekenke trebale hraniti da bi bile lijepe i zdrave. Ako I vi želite postati model, probajte primijeniti ovaj jelovnik.

Doručak:
Žitarice s nemasnim mlijekom, kajgana s integralnim tostom, omlet s povrćem i sirom smanjene masnoće, tostirani engleski mafin s maslacem od kikirikija. Ne zaboraviti puno voća!

Ručak:
Jedite tijekom cijelog dana, svakih nekoliko sati: jogurt ili svježi sir sa svježim voćem, sendvič od integralnog brašna s maslacem od kikirikija, tortilje s grilovana piletinom i povrćem, čips od soje, orašaste plodove, sjemenke suncokreta, svježe voće i komad sira.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

Voda:

Devet čaša tekućine dnevno, više ako ste aktivni ili radite u vrućem okruženju. Uvijek nosite bocu vode sa sobom. Prednost dajte voću i povrću bogatom vodom: jabukama, malinama, lubenicama, breskvama, kruškama, šljivama, narančama, brokuli, mrkvi, celeru, krastavcima, paprikama ... Kava i čaj su dopušteni.


Hrana za kosu: pileće i pureće bijelo meso (bez kožice), riba i morski plodovi, svinjetina (biftek), govedina (čista šnicla), jaja, leća, soja ...

Hrana za kožu: grejp, paprike, mango, naranča, jagode, kelj, mladi krumpir, mrkva, tikva, dinja, višnje ...

Hrana za zube: nemasno mlijeko / jogurt, sir s malim postotkom masnoće, smrznuto sojino mlijeko, smrznuti jogurt, light sladoled, brokula ....
 

Photo: Getty Images

Komentari 0