Life&style

Stižu novi emojiji: među njima i žena koja doji te žena s hidžabom

Svijet piktograma je sve politički korektniji - Apple za jesen najavljuje nove emotikone, a mi pozdravljamo nove ideje!

Uskoro će svi korisnici iPhonea svojim prijateljima moći dočarati kako se osjećaju kada im mozak eksplodira od ideja i/ili od nečeg drugog, kako izgledaju kada su potpuno zapanjeni ili kada im se "bljuje" od nečije prazne priče. To su samo neki od novih emojija koje je kreirao Jeremy Burge, tvorac Emojipedije, jer među njima ima i onih s većom težinom. 

 | Autor: PROMO PROMO

Nedavno su na Apple aplikacije stigli emotikoni koji razbijaju rodne stereotipe, pa su se tako na listi emojija našle građevinske radnice, sportašice i ostale profesionalke. No, vratimo se ovoj turi emotikona koji nam stižu na jesen. Među njima će se naći lik žene s hidžabom, žene koja doji, muškarca koji meditira i muškarca s bradom, što svakako unosi više različitosti u svijet piktograma (mi to pozdravljamo!). Zanimljivo, emoji sa ženom crvene kose još uvijek nemamo, a poručuje se da će se to dogoditi 2018. 

Kreatori životinjskih mobilnih likova ovaj put su se stvarno "raspištoljili": tako ćemo imati prilike vidjeti dinosaure i zebre, a po prvi put i svu ekipu iz hororaca: zombije, vile i njihove prijatelje iz začaranih šuma ili napuštenih grobova. A što se nalazi na novom emotikon jelovniku? Razni sendviči, kokos i sočni steak. Naš savjet: oslobodi memoriju svog iPhonea na jesen. I mi ćemo!

 | Autor: PROMO PROMO

miss7 retro: Jesi li već poslala razglednicu ovog ljeta?

 

Photo: apple

Komentari 0