Life&style

Stižu kondomi za višekratnu upotrebu - je li ovo budućnost kontracepcije?

Budimo iskreni, zvuči grozno, ali stručnjaci su najavili da na tržište uskoro stižu prvi kondomi za višekratnu upotrebu...

Kontracepcija i zaštita stvari su o kojima svaka od nas kad-tad mora voditi računa, ali jesmo li stvarno svjesne svih svojih opcija? Vrlo vjerojatno ne. Pogotovo kad se uzme u obzir da je mnogo žena u ruke dobilo recept za antibebi pilule pri prvom spomenu kontracepcije svom ginekologu. 

Možda vas zanima Ljubavni horoskop za prosinac: što te čeka na samom kraju 2018? Rubrika Love&Sex Love&Sex

I dok se mnoge žene još uvijek odupiru spiralama, ringovima i tome slično, najčešći oblik zaštite i kontracepcije u svijetu još uvijek je dobri, stari kondom. Ova rastezljiva, gumena barijera najjednostavniji je i najpristupačniji način zaštite od neželjene trudnoće, a i jedini koji nas štiti od spolno prenosivih bolesti. Činjenica je da je medicinska tehnologija nevjerojatno napredovala, zbog čega na tržištu postoji mnogo različitih vrsta kontracepcije, a uskoro bi se tamo mogao pronaći i - kondom za višekratnu upotrebu!

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Da, dobro si čula i dobro si shvatila. Sigurno se pitaš zašto? Zašto nam to treba? Razvijene zemlje Zapada stalno rade na održivom razvoju i smanjenju količine otpada - zbog čega su odlučili napraviti metodu kontracepcije koja je sigurna, pristupačna i višestruko iskoristiva. Američka kompanija Pearl Health najavila je kako će u 2019. godini službeno predstaviti svoj revolucionarni proizvod - kondom od materijala koji može "preživjeti" i do nekoliko korištenja uz pomoć povremene sterilizacije u kipućoj vodi. I navodno, tekstura mu se nikada ne mijenja! Jer budimo iskrene, nitko ga neće koristiti ako ne pruža dobar osjećaj. 

 | Autor: Getty Images Getty Images

Uz to, uskoro bi se na tržištu mogle pojaviti i pilule za muškarce (o kojima se već nekoliko godina šuška!), a to će svakako biti posebna revolucija kontracepcije! 

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0