Life&style
Stella Nišević

Stella Nišević: "Ponosna sam jer nisam posustajala, hrabro sam izašla iz zone komfora kad je bilo najpotrebnije"

  • U našoj rubrici '15 minuta sa...' razgovaramo s uspješnim, zanimljivim i inspirativnim ženama
  • Popričali smo sa Stella Nišević, regionalnom voditeljicom marketinga u tvrtki Gorenje
  • Sebe naziva 'entuzijastom za marketing' i ljubiteljicom filmova, mode, hrane i glazbe
  • Stella nam je otkrila kako je teklo njeno obrazovanje i karijera, što ju najviše motivira te gdje će uvijek rado otputovati

Stella Nišević je inspirativna mlada žena, uspješna na poslovnom planu i ispunjena u privatnom životu. Trenutačno radi kao voditeljica marketinga u Gorenju, a u intervjuu za miss7, Stella je podijelila detalje iz poslovne karijere, u čemu najviše uživa u slobodno vrijeme, ali između ostalog i kako se priprema za modnu jesen!

Predstavite nam ukratko tko je Stella Nišević i kako se razlikuju i nadopunjuju poslovna i privatna Stella?

- Stella Nišević je entuzijast za marketing te radi kao regionalni marketing menadžer u korporaciji imena Hisense Europe, a kad ne radi ona je ljubiteljica filmova, mode, hrane, fotografije i glazbe. Poslovna Stella je malo ozbiljnija, odgovornija, stroža i možda se bolje oblači od privatne. Privatna je zabavnija, opuštenija, manje detaljna i iskrenija. Teško je razdvojiti poslovno od privatnog, ali mogu reći da se svaka moja osobina kad-tad ocrta i u poslu. Zasad se to nije pokazalo loše.

Stella Nišević | Autor: Instagram @stellanisevic Instagram @stellanisevic Stella Nišević

Kako su se razvijali vaše obrazovanje i karijera do trenutne pozicije regionalne voditeljice
marketinga u tvrtki Gorenje?

- Nakon završene III. Gimnazije u Zagrebu, bila sam poprilično neodlučna oko toga što bih htjela studirati. Prvo sam upisala TTF, Odjevno inženjerstvo. Nakon svega dva tjedna studija shvatila sam da to zaista nije za mene. Slijedila je godina razočaranosti i straha od budućnosti te studentskih poslova. Godinu nakon upisala sam Ekonomski fakultet u Zagrebu. Diplomirala sam Financije, smatrala sam da su dovoljno apstraktne za profilirati se kao nešto što sam tada zamišljala da ću biti. Za vrijeme studija radila sam razne studentske poslove. Svaki posao koji sam radila mi je donio iskustvo koje sam na ovaj ili onaj način imala priliku iskoristiti. Slučajno me put odveo na razgovor za posao u Gorenje. Prva pozicija mi je bila Stručni suradnik u marketingu, zamjena za kolegicu na porodiljnom. Bila sam jako zadovoljna ishodom jer sam se malo pribojavala korporativnih pozicija. Nakon toga je uslijedila zamjena za drugu kolegicu na mjestu Voditelja marketinga. To je trebalo biti privremeno, ali sam se u relativno kratkom roku dobro snašla, tako da sam nakon određenog vremena i službeno postala Voditelj. Kako se tvrtka širila, dobili smo nove vlasnike, novi brend, tako su se otvarale i nove pozicije i potrebe za novim funkcijama. Upravo zbog novih prilika, povjerenja nadređenih koje sam stekla predanim radom, napredovala sam s funkcije Voditelja marketinga u Hrvatskoj do trenutne funkcije, a to je Regionalni voditelj marketinga.

Koji savjet biste dali mladim ženama na početku karijere koje pokušavaju izbalansirati poslovni i privatni život te napredovati u karijeri?

- Moj savjet je da se treba okružiti ljudima koji vas razumiju, koji razumiju dinamičnost ili težinu vašeg posla, koji su fleksibilni i poštuju činjenicu da imate veliku odgovornost prema ciljevima koje ste si postavili. Ne treba se uspoređivati s drugima. Mislim da je to često nešto što demotivira ljude jer vam se čini da su svi već blizu cilja ili na cilju te da je vaš put najteži i najkompliciraniji. Predano radite. Rad je ključan kako biste napredovali i unaprijedili svoje vještine, a i dokazali se sebi i drugima te stekli dodatno
samopouzdanje. Izazivajte sreću. Ništa se ne događa samo od sebe, treba biti uporan i nadati se najboljem te biti spreman izaći iz zone komfora. S druge strane, potrebno je imati ispušne ventile i organizirati svoje vrijeme tako da imate vremena za sebe, obitelj, prijatelje, hobije jer da biste bili uspješni, a u isto vrijeme i zadovoljni, potrebna je ravnoteža. Dobar time management je ključan za balans poslovnog i privatnog života.

Stella Nišević | Autor: Instagram @stellanisevic Instagram @stellanisevic Stella Nišević

Što smatrate svojim najvećim uspjehom i na što ste najponosniji u svojoj karijeri?

- Svojim najvećim uspjehom smatram to što sam u relativnom kratkom vremenu puno naučila te zadobila povjerenje svojih nadređenih, a uz to i funkciju na kojoj sam danas. Ponosna sam jer nisam posustajala, bila sam hrabra i izašla iz zone komfora kad je to bilo najpotrebnije. Također, bila sam odabrana u uzak krug mladih talenata Hisense grupe što mi je osiguralo da sudjelujem u Hisense Europe Group Mentoring ekskluzivnom programu koji povezuje članove naše organizacije mlade talente i direktore, članove uprave. Posebno me veseli kad dobijemo priznanja kupaca npr. Best Buy Award, Woman's Choice Award koji organizira miss7 ili Customer Friend Award. Jedan od najboljih osjećaja je bio to što smo mogli urgirati kada je to bilo potrebno Banovini - tako što smo donirali velik broj kućanskih uređaja potrebitima.

Vaša najveća ambicija i inspiracija u poslu, što vas najviše motivira?

- Motivira me mogućnost napretka, dinamičnost ovog posla i okruženja te ciljevi koji su nam postavljeni, marketinški i prodajni. Kada ste zadovoljni uvijek ste i motivirani da to tako ostane. Mojom ambicijom se može nazvati želja za uspjehom zbog koje sam spremna savladati brojne prepreke. Bez ambicije ne bi bilo ni uspjeha, ni napretka, niti razvoja mene kao osobe, pogotovo u poslovnom smislu. U poslu me inspirira ideja da u užurbanom životu naših kupaca budemo izvor praktičnih ideja koje svakodnevne kućanske poslove čine malo lakšima, život manje kompliciranim i ugodnijim te naravno da naši kupci to i prepoznaju.

Stella Nišević | Autor: Instagram @stellanisevic Instagram @stellanisevic Stella Nišević

Privatno i poslovno, najviše volim ljude koji su…, a najmanje kad su…

- Najviše volim ljude koji su odani, optimistični i kreativni, a najmanje kad su licemjerni i sebični.

Koje vam je najdraže putovanje na kojem ste bili i po čemu ćete ga najviše pamtiti?

- Uvijek bih iznova odabrala Italiju. Ta zemlja je toliko lijepa i raznolika da mi nikada neće dosaditi. Lagani primitivizam južnijeg dijela zemlje u kombinaciji sa zapanjujućom prirodom, izvrsnim vinom, adrenalinom u vožnji, izuzetno zanimljivom povijesti i predivnom hranom je pun pogodak! Fascinira me Napulj, izuzetno dinamičan grad pun oksimorona. Još uvijek ne mogu shvatiti kako jedan
grad može šarmirati čak i svojom prljavštinom te iznimnim siromaštvom koje se nalazi svega pogled dalje od blještavila high fashion trgovina. Ne mogu istaknuti najdražu uspomenu, putujem s dragim ljudima te mi svako putovanje nosi puno dragih doživljaja i iskustava. Svoje posljednje putovanje u Italiju pamtim po najboljoj pizzi koju sam ikad jela, po umjetninama u predivnoj palači Uffizi i po ugodnom vremenu provedenom u najboljem društvu u jednom predivnom Michelinovom restoranu u Firenzi. Zadnje putovanje je bilo u Barcelonu, ovo ljeto, a nadam se da u studenom idem u London. Ali, ipak mi je uvijek najdraže otputovati u Dubrovnik, jer me tamo čeka moj dragi.

Stella Nišević | Autor: Instagram @stellanisevic Instagram @stellanisevic Stella Nišević

Ako je suditi prema vašem Instagram profilu, volite isprobavati i razne recepte. Što najviše volite kuhati?

- Volim kuhati sve što mi se u tom trenu čini zabavno i za što trenutno imam veći dio namirnica. Kuhala bih više da imam više slobodnog vremena. U zadnje vrijeme, pod utjecajem prijateljice, kad planiram i kuham vodim se ‘’Zero-waste cooking’’ filozofijom trudim se maksimalno iskoristiti sve namirnice i što manje toga bacati. Izazovno je, ali je zaista dobar osjećaj kada nešto ispadne dobro, a mislili ste to baciti. Iako nisam ljubitelj, volim raditi i kolače, jer je zabavno i velika je mogućnost pogreške. Još više volim isprobavati razne recepte u restoranima, haha. Dosta sam analitična što se tiče hrane i zaista volim isprobavati razne kuhinje, nove okuse, teksture, promatrati ambijente, načine serviranja i uslugu.

U čemu najviše uživate u slobodno vrijeme, koji su vaši hobiji?

- Da li je kušanje raznih vina hobi? Iskreno, dosta mog slobodnog vremena uzimaju Netflix i HBO. Volim i čitati, u zadnje vrijeme sam to intenzivirala, između ostalog kako bih smanjila gledanje u ekrane. Treniram, ali sezonalno, voljela bih da mi to bude rutina.  Obožavam rolati, to je nešto sto volim od malena i bolje se snalazim na rolama, nego u tenisicama. Jako volim šetati, sa psom ili prijateljima, ovisi tko je slobodan i raspoložen, haha. Volim kuhati i fotkati, a i pjevati pod tušem - to se mora brojati. Od svega gore navedenog ipak svoje slobodno vrijeme najviše volim provoditi družeći se s najdražim ljudima.

Stella Nišević | Autor: Instagram @stellanisevic Instagram @stellanisevic Stella Nišević

Godišnji odmori su većinom gotovi i polako se spremamo za jesen. Imate li već omiljeni jesenski modni komad bez kojeg ta modna sezona ne prolazi?

- Krajem prošle jeseni sam kupila smeđe gležnjače od brušene kože i baš se veselim nositi ih ove sezone. Idu na sve, udobne su jer je peta puna i idealno visoka (ili idealno niska) obzirom da ima svega 6 cm. Nosim ih na traperice svih boja, na hlače trapez kroja izgledaju izvrsno kao i haljinice ili traper suknje. Obožavam nositi šešire, ne toliko ljeti, koliko u jesenskim i zimskim kombinacijama. Postoji nešto posebno ženstveno u šeširima. Svake jeseni kupim novi da upotpunim kolekciju, tako ću i ove – jedva čekam!

Koja je vaša najdraža poslovna modna kombinacija i kakav je vaš poslovni modni stil?

- Najviše volim nositi odijela. Smatram da su odijelo i cipele na petu pun pogodak kada se želim osjećati u skladu s funkcijom koju nosim. Te kombinacije su u isto vrijeme pristojne, poslovne, seksi, ozbiljne, ali mogu biti i zabavne. Za toplije dane biram materijale kao što su mješavina ramije ili konoplje i pamuka te lanene kombinacije, a za hladnije dane odjela od runske vune i različitih kombinacija s kašmirom. U zadnje vrijeme se u meni probudila strast za prslucima koji se nose ispod sakoa, totalno nova dimenzija, još zanimljivija. Odijela uglavnom kupujem u Varteksu, a rjeđe u Massimo Dutti i Zari. Naravno, ponekad nosim haljine i suknje te opuštenije kombinacije – živio ‘’casual Friday’’.

Stella Nišević | Autor: Instagram @stellanisevic Instagram @stellanisevic Stella Nišević

Najdraže mjesto za popiti kavu/odlazak na večeru?

- U Zagrebu kavu najviše volim popiti u opuštenijoj varijanti na kvartu u Potteru ili u Maksimiru, a ako imam dogovor u gradu onda volim popiti piće u Kavkazu. Za večeru bih odabrala Dubravkin put, Baltazar, Soi Fusion ili Bota Šare ovisno o prilici. S obzirom na to da sam često u Dubrovniku, tamo uvijek za kavu/koktel biram Gradsku kavanu, a za ručak/večeru uvijek iznova preporučujem Panoramu na Srđu.

Doris Vukšić Možda vas zanima Zavirili smo u život i karijeru Doris Vukšić, uspješne i inspirativne poslovne žene i spisateljice Rubrika Life&style Life&style
Photo: Instagram @stellanisevic
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • AK47

    To što si ti ponosna na sebe ne mijenja činjenicu da u Australiji ima registrirano 49 milijuna klokana, a Urugvaj ima 3,5 milijuna stanovnika. Tako da ako Urugvaj napadne Australiju svaki Urugvajac će se morati boriti s 14 klokana.
  • AK47

    Ponosan sam na tebe jer nisi posustajala i hrabro si izašla iz zone komfora kad je bilo najpotrebnije. Uvijek sam se divio ljudima koji ne posustaju i hrabro izađu iz zone komfora kad je najpotrebnije. Nastavi tako i dalje ne ... prikaži još!