Life&style

Stariji, srednji, najmlađi... Što o nama govori redoslijed rođenja?

Jesi li najstarije dijete u obitelji? Najmlađe? Ili pak srednje? Čini se da bi ovaj naizgled nevažan podatak mogao o tebi otkrivati mnogo više nego što misliš

Jesu li najstarija djeca u obitelji stvarno uspješnija od svoje mlađe braće? Ima li srednje dijete baš uvijek problema s ljubomorom? Ako si najmlađi, jesi li prirodno smiješan i zabavan kao što misliš? Prema nekim istraživanjima, postoje dosta čvrsti dokazi koji potvrđuju ove klišeje. Jao, što će tvoje starije sestre misliti o ovome...

Ako si najstarije dijete u obitelji...

Imaš puno veće prirođene kvalitete vođe od svoje mlađe braće. Poslušno, odgovorno i odano, najstarije dijete moglo bi biti i najobrazovanije. Samim time, smiješi mu se bolja pozicija (čitaj: veća plaća) i poslovni uspjeh. Još nešto što možeš nabiti na nos mlađim članovima svoje obitelji: najstarija djeca u obitelj imaju i najveći IQ. Boom! Ali, mora ti biti jasno da iza svega ovoga stoji razumno objašnjenje. Da, naravno, radi se o većem pritisku roditelja. Mama i tata obično "treniraju" strogoću na najstarijem djetetu i upravo od njega imaju najveća očekivanja. Možda je ovo razlog zašto si takav perfekcionist, hmm?

 

Same but different...🖤❤

Objavu dijeli Bella Hadid (@bellahadid)

Ako si najmlađe dijete u obitelji...

Najmlađi članovi obitelji obično su najskloniji avanturama, novim iskustvima i ludorijama. Također su i najzabavniji (jupi!) te puno opušteniji od svoje starije braće. Naravno, ovo ponovno ima velike veze s činjenicom da su roditelji sa svakim sljedećim djetetom sve opušteniji, smanjuju očekivanja, manje su skloni discipliniranju. Najmlađi klinci su obično umjetničke duše, ali i najduže ovisni o roditeljima (i njihovom financiranju).

 | Autor: Gordon von Steiner, Vogue Gordon von Steiner, Vogue

A ako si u sredini...

Srednje dijete je obično najsretnije, najsmirenije, najempatičnije... No to nikako ne znači da i ono ne može biti vođa. Bill Gates, Madonna, Martin Luther King - svi su srednja djeca! Strpljivi su, društveni i otvoreni za kompromise (što su jednostavno morali naučiti kroz sve one silne svađe oko odjeće), ali postoji i druga, ne tako blistava strana srednjeg djeteta. Zato što su uvijek nekako zaštićeni (ni prvi, ni zadnji), teško će reći "ne", a zbog manjka pažnje mogli bi imati i nešto lošije samopouzdanje od braće. 

 

Palm Springs 🌴

Objavu dijeli Kim Kardashian West (@kimkardashian)

 

miss7 retro: Jesi li već poslala razglednicu ovog ljeta? 

Photo: Instagram @kendall jenner
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Koala22

    Što ako smo jedinci?