Life&style

Starbucks ipak ne dolazi u Hrvatsku, a najviše nam je žao zbog ovih 5 prefinih napitaka

  • Lažna uzbuna - Starbucks ipak ne dolazi u Hrvatsku
  • Ovaj lanac bi se, izgleda, teško uklopio u našu kulturu višesatnog ispijanja kave 
  • Izabrali smo pet Starbucks proizvoda koje bismo rado tu i tamo popile - pa makar i s nogu!  

Starbucksov ured za Europu, Bliski Istok i Afriku je službeno potvrdio - Starbucks ipak ne dolazi u Hrvatsku! U svijetu postoji čak 78 Stabucksovih prodajnih mjesta, no Hrvatska ipak neće dobiti to 79., potvrdili su iz Starbucksa za Dnevnik.hr. Da podsjetimo, prošlog tjedna počela su govorkanja da će se u Zagrebu u sklopu trgovačkog centra Cvjetni otvoriti prvi hrvatski Starbucks. Ista priča je bila i prije 9 godina, no tada se šuškalo da će slavni lanac kofeinskih proizvoda biti otvoren u Arena Centru. 

Ispada da naša zemlja nije plodonosna za ovakav tip lokala, a razlog je skroz logičan - mi jednostavno volimo sjediti na kavi po tri sata, i doista ne znamo što bismo s litrom kave u plastičnoj čaši. Tko je vidio hodati i piti kavu?! U svakom slučaju, ostali smo zakinuti za nekoliko fantastičnih Starbuckovih proizvoda, a evo zbog kojih od njih nam je najviše žao:

 | Autor: Instagram @starbucks Instagram @starbucks

1. Iced White Chocolate Mocca

Prepoznatljivi Starbucksov espresso u kombinaciji s preljevom od bijele čokolade, mlijekom i ledom te prekriven slatkim tučenim vrhnjem već je godinama jedan od najprodavanijih napitaka ovog brenda. Sadrži 150 miligrama kofeina koji je uz to vrlo zaslađen pa kupci ovog proizvoda ni ne primijete kakvu kalorijsku bombu popiju zapravo! No, okus je preeefin...

 | Autor: instagram @janko_popovic_volaric instagram @janko_popovic_volaric

2. Pumpkin Spice Latte

Tko god je ikad kročio u Starbucks, poželio je probati ovaj slavni napitak. Nastao kao oda jeseni i Noći vještica, Pumpkin Spice Latte nadišao je sezone i godine i postao dio redovne Starbucksove kofeinske postave. Naime, ovaj napitak koji se sastoji od espresso baze, mlijeka uz ekstrakte bundeve, muškatnog oraščića i cimeta su zavoljeli i veliki i mali. Iako je zamišljen kao zimsko piće, ljudi ga piju i ljeti. No, ne u Hrvatskoj!

 | Autor: Instagram/Nives Celzijus Instagram/Nives Celzijus

3. Cinnamon Roll Frappuccino Blended Coffee

Kada se stope kava i sirup od cimeta, te se svemu doda preljev od bijele čokolade i vanilije koji bude ukrašen s tučenim vrhnjem i cimetovim prahom,  nastane ova kalorijska bomba zvana Cinnamon Roll Frappuccino Blended Coffee. Kada ovako nešto popijemo sigurno nećemo biti gladni nekoliko sati. Jedna čaša sadrži čak 500 kalorija!

 | Autor: instagram @janko_popovic_volaric instagram @janko_popovic_volaric

4. Java Chip Frappuccino

Za ovu kombinaciju potrebno je pomiješati umak od moke s mlijekom i ledom te dodati tučeno vrhnje. Vrhnje se na kraju ukrasi slatkim preljevom od moke. Cijeli dojam je jednostavno - frappantno dobar!

 | Autor: Instagram/Nives Celzijus Instagram/Nives Celzijus

5. Green Tea Crème Frappuccino Blended Crème

Kombinacija zelenog čaja je omiljena za sve ovisnike o zdravom životu. Naime, kombinacija zelenog čaja, frappuccina i hrpe fine pjene je najbolji način  da se započne dan. Priznajemo, ovo je nešto što teško možemo sami kod kuće napraviti...

 | Autor: instagram @janko_popovic_volaric instagram @janko_popovic_volaric

Photo: Instagram @starbucks
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Ingamasti

    Preporučujem najbolji alat za mršavljenje, pomogao mi je > > > > > www.Takeslim.Com
  • damir20

    Puno puta sam uletiu u Starbucks u nadi da ću popiti normalnu kavu, ali sam se uvijek razočarao. Naši ukusi nisu kopatibilni Starbucks ponudi. Moj dojam je uvijek bio: bljutavo!