Life&style

Stanite na kraj masnoj kosi uz ova tri savjeta

Kosa koja se brzo masti ne mora nužno biti trajno stanje. Uz naše savjete i trikove vaša kosa dulje će ostati svježa i njegovana

Razni su razlozi za brzo zamašćivanje kose: Povećana proizvodnja loja može biti genetski uvjetovana, ali i izazvana stresom, nezdravom prehranom ili hormonskim promjenama. Stoga je još važnije odlučiti se za rutinu njege koja je optimalna za vašu kosu i koja je neće dodatno opteretiti.

Pranje kose

Kod pranja kose prije svega treba izbjegavati kremaste i bogate šampone. Oni u pravilu sadrže puno ulja zbog kojih kosa može brže postati masna. Bolja opcija su prirodni šamponi s biljem ili citrusima bez silikona ili sulfata. Oni pomažu u apsorpciji prekomjernog loja i imaju osvježavajući učinak na tjemenu.

alverde šampon za masnu kosu pružit će vašoj kosi intenzivno čišćenje i njegu. Prirodna kozmetika u kombinaciji organske koprive i lišća matičnjaka daje kosi dugotrajnu svježinu i lakoću. Umiruje vlasište i istovremeno regulira lučenje masnoće kako bi se produljilo vrijeme do sljedećeg pranja. Balea šampon čista Svježina za masnu kosu i suhe vrhove savršeno je usklađen s potrebama kose koja se brzo masti i njeguje od tjemena do vrhova.

Njegujući regenerator

Za dodatnu dozu svježine su prikladni i regeneratori koji kosu neće opteretiti i otežati bogatom formulom. I tu vrijedi: odaberite regenerator s malo ulja, puno biljnih ekstrakta ili aktivnih tvari za sužavanje pora.

Možete pokušati s alverde blagim regeneratorom namijenjenim za njegu nadraženog i osjetljivog vlasišta. Njegova prirodna formula s echinaceom i jojobom iz ekološkog uzgoja kosi podaruje dragocjenu hidrataciju i umiruje nadraženu kožu vlasišta. Ne sadrži sintetičke mirise, bojila, konzervanse, mineralna ulja, genetski modificirane sastojke ni silikone.

Definitivno nećete pogriješiti odabirom regeneratora osmišljenog baš za masnu kosu. Naša je preporuka Natura Siberica regenerator za masnu kosu na bazi hidrolata organske sjeverne maline koji podiže vašu kosu i daje joj prirodni bujni volumen. Sjeverna malina nekoliko je puta bogatija vitaminom C od obične maline. Bogat aminokiselinama, ekstrakt sibirskog patuljastog bora pažljivo i dubinski čisti vlasište, jača i njeguje oštećenu kosu te štiti od štetnih učinaka okoliša. Dostupan je u dm online shopu dok su drugi regeneratori dostupni i online i u prodavaonicama dm-a. Primjerice tu su Dove Clarify & Hydrate regenerator za masnu kosu i L’ORÉAL PARIS ELSEVE Extraordinary Clay regenerator za masno vlasište i suhe vrhove, ali i mnogi drugi.

Pravo sredstvo za oblikovanje kose čini razliku!

No, njezi kose koja se brzo masti uz šampon i regenerator nije kraj. I pravi izbor češlja i četke može činiti razliku. Četka će više raspodijeliti višak masnoće po kosi pa će i brže poprimiti pramenasti izgled. Iz tog razloga bi bolje bilo koristiti ebelin češalj nature kako biste se suprotstavili masnoj kosi.

Ovog rujna svojoj kosi poklonite novi život i osigurajte si bolje uštede pri kupnji u dm-u. Pri kupnji dva ili više proizvoda za njegu kose u prodavaonicama dm-a ili u dm online shopu ostvarit ćete 15 x više bodova dm active beauty.

Još više inspiracije i savjeta potražite na dm-ovoj internetskoj stranici te dm-ovim profilima na Facebooku i Instagramu.

 

Photo: dm.hr