Life&style

Stalno ste nervozni, napeti i u grču? Pogledajte prirodna rješenja za smirenje!

U današnje doba napetost i nervoza su postali dio našeg života. Neki od svakodnevnih izvora stresa uključuju posao, osobne financije, ispite na fakultetu, roditeljstvo, partnerstvo te razne životne izazove. Iako ne možemo u potpunosti izbjeći probleme koje život nosi, ipak si možemo pomoći kod opuštanja

Stres  je primarna reakcija organizma na opasnost i tijekom ove reakcije otpuštaju se određeni hormoni poput adrenalina i kortizola, što dovodi do ubrzavanja otkucaja srca, usporava se probava i povisuje krvni tlak. Kratkotrajni stres priprema organizam na suočavanje s opasnosti, no problem nastaje prilikom produženih perioda u kojemu je organizam u tom napetom stanju. 

Neki od simptoma su glavobolja, bol u prsima, vratu i leđima, tjeskoba, loša koncentracija, nesanica te pad imuniteta. Važno je znati kontrolirati stres i svakodnevno odvojiti dovoljno vremena za san, opuštanje i stvari koje volimo. Često se stres povezuje i sa poremećajima u hranjenju i ovisnostima – nikotin, alkohol, kockanje, opijati i slično. Dugotrajni stres također može dovesti do anksioznih poremećaja i depresije. 

Opustite se bez uspavljujućeg efekta

Suočavanje s problemima nije uvijek lako i često imamo dojam da nas životne okolnosti miniraju iz dana u dan. Redovita fizička aktivnost, zdrave obiteljske i prijateljske veze i uravnotežena prehrana snažni su čimbenici koji mogu itekako doprinijeti našem opuštanju. Od pomoći mogu biti i provjereni dodaci prehrani u ljekarnama koji sadrže biljke poznate po svojim blagodatima za živčani sustav, ali i druge sastojke koji mogu pomoći opuštanju. 

 | Autor: Pharmoval Pharmoval

Poznato je da se po svom opuštajućem učinku prvenstveno ističu biljke pasiflora i matičnjak, a njihova prednost je u tome što nemaju izražen uspavljujući efekt kojim bi se onemogućile uobičajene dnevne aktivnosti kao što to rade neke druge biljne vrste. 

Kod uzimanja svih dodataka prehrani, uvijek prednost nad kućnim pripravcima treba dati proizvodima u ljekarnama jer osim korištenja standardiziranih ekstrakata s određenim udjelima aktivnih tvari, preporuke proizvođača i farmaceuta osiguravaju optimalnu učinkovitost i neškodljivost. 

Provjereni prirodni sastojci za opuštanje

U ljekarnama možete naći Zenosal Forte kapsule koje doprinose opuštanju organizma zahvaljujući aktivnim prirodnim sastojcima pasiflori i matičnjaku. Uz ove biljne ekstrakte dokazanog učinka, kapsule sadrže i magnezij i vitamin B6 potrebne za normalno funkcioniranje živčanog sustava te esencijalnu aminokiselinu triptofan koja je u organizmu prekursor za sintezu melatonina i serotonina, odnosno hormona sna i sreće. Opustite se i provedite svoj radni dan bez grča!

Potražite u ljekarnama

Zenosal Forte kapsule hrvatski su proizvod koji možete nabaviti u ljekarnama bez recepta ili s dostavom na kućnu adresu na poznatoj internet trgovini drogerija.hr, a više informacija o kapsulama možete potražiti na službenim stranicama Pharmoval proizvoda.

Photo: Shutterstock