Life&style

Srpska glumica šokirala ispovješću: Kolegice i mene silovao je legenadrni učitelj glume, ponavljalo se

  • Puno hrabrosti trebalo je srpskoj glumici Mileni Radulović i još nekoliko djevojka da poznatom redatelju, scenaristu te učitelju glume Miroslavu Miki Aleksić kažu - dosta!
  • Naime, 26-godišnja glumica ispričala je potresnu priču o pretrpljenom seksualnom zlostavljanju koje je započelo kada je imala 17 godina
  • Milena nije jedina žrtva Aleksića, a sve one prijavile su ga policiji kako bi odgovarao za zlostavljanja

Milena Radulović, 26-godišnja srpska glumica te još nekoliko djevojaka među kojima su i maloljetnice, prijavile su policiji da ih je silovao ili seksualno uznemiravao poznati redatelj, scenarist te učitelj glume Miroslav Mika Aleksić (68).

U ispovijesti za Blic, Milena je navela da je Aleksićevu školu, poznatu po strogim pravilima, upisala s 11 godina. Poznati redatelj, prema njezinim riječima, silovao ju je kada je imala 17 godina, a on 61 godinu. Što je još više zastrašujuće, mlada glumica istaknula je kako se nije radilo o izoliranom slučaju već se silovanje ponovilo nekoliko puta.

Možda vas zanima "Ponekad dobiješ neku šamarčinu, pa što je to?" ispričala je supruga lokalnog moćnika Alojza Tomaševića osuđenog za obiteljsko nasilje Rubrika Life&style Life&style

‘’Do tog trenutka nisam pomislila da je takvo što uopće moguće. Nisam ga poznavala takvog i tada sam mislila da sam sama i jedina kojoj se to dogodilo. Bio je to šok. Slom! Škola i on za mene su bili druga obitelj. Zaista!’’, rekla je Radulović. 

Sustav zlostavljanja gradio godinama

Žrtva silovanja navela je kako je Aleksić vodio računa da se seksualno zlostavljanje dogodi tijekom sata. U sobi pored one u kojoj su bili ostali učenici ili u periodu kada se zbog prijemnog ispita na (Fakultetu dramske umjetnosti u Beogradu) intenzivira rad. ‘’Nije ostavljao prostor da netko posumnja da se tu događa nešto toliko užasno'', rekla je Radulović i dodala kako je na Aleksić na isti način zlostavljao i druge djevojke, neke od kojih su ga također prijavile policiji.

Možda vas zanima Otac ju je silovao sve četiri godine srednje škole, nitko u razredu to nije znao Rubrika Life&style Life&style

Radulović je za Blic rekla da se poslije silovanja osjećala nemoćno i slabo te da se stidjela.

''Nevjerojatan stid sam osjećala. Mrzila sam sebe, sramila se. Osjećala sam se krivom jer se nisam uspjela obraniti od napada. Bojala sam se reći roditeljima, pitala se hoću li ih time povrijediti i upropastiti im živote. Izmanipulirao me je tako da je kod mene proizveo osjećaje odgovornosti, krivice i straha da ću ostati sama’’, rekla je Milena koja je tek kasnije potražila profesionalnu pomoć. 

U studenome joj se javila još jedna djevojka koju je Aleksić zlostavljao, a potom još njih nekoliko. Djevojke su odlučile, ispričala je Milena, kako je vrijeme da zločin prestane

''Skrivanje zločina i prešućivanje bilo bi jednako kao i sam zločin. Postale bismo sudionice ako bismo prešutjele da znamo da postoji još pet potencijalnih novih maloljetnih žrtava'', dodala je Radulović. 

Prem pisanju Blica, Aleksić je priveden u policiju

Možda vas zanima Domaća voditeljica otvorila dušu: Bila sam zlostavljana, danas je to nezahvalna tema, ali zove me odgovornost! Rubrika Stars Stars

Škola glume koju vodi Aleksić, navodi Blic, cijenjena je, a upisuju je djevojčice i dječaci s pet ili šest godina u grupama polaznika koje broje 25 do 30 učenika. Na audicije za prijem u školu prijavljivalo bi se nekoliko stotina djece, a Aleksić bi na tim audicijama odabrao po sedam ili osam najdarovitijih djevojčica i dječaka. Prema riječima Milene, Aleksić je kod polaznika stvarao osjećaj strahopoštovanja i bio im je vrhunski autoritet.

Između ostalih, Aleksićevu školu glume prošli su Nikola Kojo, Nikola Đuričko, Viktor Savić, Boris Milivojević, Vuk Kostić, Mirka Vasiljević, Marija Bergam, Mirjana Joković i Nada Macanković.

Pogledaj video: Znaš li da si genijalna?

 

Photo: Instagram/Getty

Komentari 0