Life&style

SquareOne, coworking prostor u Zagrebu omogućuje ženama da u miru rade, dok su djeca u igraonici

  • U srcu Zagreba otvoren je SquareOne jedinstveni coworking prostor potiče i subvencionira samohrane mame i žensko poduzetništvo
  • Specifičan je po tome što je prepoznata potreba poduzetnica za kombiniranjem poslovnih i privatnih obaveza
  • U udobnim, moderno uređenim interijerima žene mogu raditi na svojim projektima, dok se njihova djeca igraju u igraonici

U Zagrebu je otvoreno novo coworking mjesto koje bi trebalo dati vjetar u leđa ženama poduzetnicama. SquareOne na Trgu žrtava fašizma 1 cijeli kat prostora namijenio je ženama i sadržajima je prilagođen potrebama poduzetnica. Osim toga, pokrenut je i program subvencioniranja samohranih majki i majki djece s teškoćama u razvoju, s dugoročnim ciljem osiguravanja besplatnog radnog prostora. O novom SquareOne prostoru razgovarali smo s Klarom Rajnović, menadžericom poslovnog razvoja iz SquareOne coworkinga.

 | Autor: pr/Square One pr/Square One

Square One je inače dio međunarodne grupacije koja ima neke od najuspješnijih coworking prostora u Europi. Privatna je to investicija Roberta Bukvića, vlasnika Rent24 grupe, jednog od vodećih svjetskih coworking operatera s više od 50 coworking prostora na tri kontinenta. S obzirom na njegove zagrebačke korijene, logičan nastavak bila je ova investicija.

 | Autor: pr/Square One pr/Square One

Udobno, moderno i toplo uređenje interijera zasnovano je na konceptu dizajnerice Ivane Bukvić, berlinske dizajnerice hrvatskog podrijetla, i njezina studija Ivy's Design. Projektni dio za prostor napravio je Studio 3P predvođen arhitektom Janom Pivcem. Prostor obuhvaća 25 ureda privatnog karaktera, za jednu do osam osoba. Uređenje im je osnovno - radni stolovi, ergonomski stolci, police za odlaganje, rasvjeta.

"To su uredi s ključem, u kojima korisnici mogu ostaviti svoje stvari i dodatnim ih uređenjem prilagoditi vlastitim potrebama. Mi iznajmljujemo prostor po radnome mjestu, ne po površini. Naš je primarni fokus, uz osiguravanje kvalitetnog radnog mjesta, pružiti našim korisnicima kvalitetnu mrežu kontakata i potaknuti ih na međusobnu suradnju", kažu iz Square Onea.

 | Autor: pr/Square One pr/Square One

Na svakom su katu osim ureda i zajednički prostori poput prostorije za opuštanje, čajne kuhinje, sobe za sastanke, telefonske govornice te sanitarija. Izuzetak je ženski kat, koji još ima igraonicu za djecu, a toalet sadrži i tuš; to je, ustvari, powder room s posebnim kutkom za uljepšavanje. Na tom je katu i jedna soba za sastanke s ljuljačkom, idealna za tzv. brainstorming.

 | Autor: pr/Square One pr/Square One

SquareOne coworking specifičan je po tome što su prepoznali potrebu poduzetnica za kombiniranjem poslovnih i privatnih obaveza. Stoga su oformili mjesto na kojem su djeca dobrodošla i igraonicu koja nije opremljena PlayStationom, nego raznim didaktičkim igrama. Također, nudi se i usluga čuvanja djece. Ranije ove godine objavili su i dalje aktualan natječaj za subvencioniranje samohranih majki, a dugoročan plan je da im, uz suradnike i partnere, omoguće besplatan radni prostor, baš kao i majkama djece s teškoćama u razvoju. Ideja je ženama pružiti priliku da se povežu i surađuju na višoj razini, u inspirativnom prostoru za rad.

 | Autor: pr/Square One pr/Square One

Sve zainteresirane poduzetnice za ostvarivanje pogodnosti i subvencija u SquareOne coworkingu mogu se prijaviti putem obrasca na njihovoj web stranici www.squareone.hr ili direktno mailom subvencije@squareone.hr, bez obzira na aktivnost kojom se bave.

Photo: pr/Square One

Komentari 0