Life&style
1/7

Spremni za najbolji tulum u gradu

Za najbolji party godine trebaju vam dobro društvo, hrana, piće i glazba, ali uz nekoliko ideja možete ga učiniti još boljim, a na vrhu liste su osvjetljenje, dekorativne čaše, lanterne...

Gitara, litra nekog “no name” vina, Cola i puno dobrog raspoloženja - to je bio recept za odličan tulum gdje je posve bilo svejedno hoće li na meniju biti obične grickalice ili kanapeići, hoće li čaše biti staklene ili plastične, stolnjak na kružiće ili kvadratiće, hoće li tanjuri biti iz Ikee ili vintage Villeroy&Boch kupljeni na buvljaku u Londonu. Uđete u godine kada to postane bitno. Zove li se to odrastanje, snobizam, izbirljivost... nije me briga, samo znam da ne mogu i ne želim više piti iz plastičnih čaša, a pogotovo ne kiseliše od kojih boli glava puno prije nego sutra.

 | Autor: arhiva arhiva

U tim nekim godinama ne želite više ni na tulume na kojima ne znate pola gostiju, tko se tamo ljubi u kutu, a niti ne želite cupkati u redu za WC i sutradan cijeli dan čistiti i ribati otklanjajući svakojake naslage s pločica. Onda ti to nisu tulumi nego sedaljke. Čajanke. Kaže moja prijateljica koja obožava tulumariti, otkrivši mi mnoge tajne kako napraviti tulum iz snova. Ukratko, najbolji tulum u godini. Hrana, cuga, glazba, dobro društvo, to se nekako podrazumijeva, ali ima još tu puno stvari kojima možete poboljšati atmosferu, a definitivno na vrhu liste je rasvjeta. Svjetlo obvezno mora biti prigušeno, diskretno i u toplom spektru tonova (žuto, narančasto, crveno, nipošto ne izrazito bijelo s plavičastim tonom), a ako nemate rasvjetna tijela s potenciometrom koje je moguće prigušiti, onda svu osnovnu rasvjetu pogasite i umjesto nje upalite nekoliko podnih i stolnih lampi. Svijeće su odlična dekoracija, ali s njima oprezno zbog opasnosti od požara, pa ih stavite negdje gdje nikome neće biti na putu, izbjegavajući mjesta sa zavjesama, tekstilom i dekoracijama od brzogorivih materijala. Odlična alternativa su i lampice koje možete staviti da vise, da su razbacane po podu ili ih staviti u staklene vaze i posude, bez straha od požara.

U galeriji pogledajte najbolje dekorativne ideje za party...

Photo: arhiva

Komentari 0