Life&style

Spremite mobitele: Dermatolozi ustvrdili da selfiji uzrokuju bore

Ljudima koji pretjeruju sa selfijima lice s vremenom postaje sve naboranije, a ten sivkast i beživotan

Na FACE konferenciji održanoj prošlog tjedna u Londonu, dermatolozi su otkrili kako selfiji mogu uzrokovati bore na licu.

"Ljudi koji pretjeruju sa selfijima trebali bi se zabrinuti," upozorio je dr. Simon Zokaie, medicinski direktor Linia Skin klinike. "Čak i plava svjetlost s ekrana mobitela može oštetiti kožu lica."

"problem je što na tržištu nedostaje odovarajućih proizvoda za zaštitu, jer se radi o drukčijoj vrsti zračenja od sunca, kod kojeg kreme sa zaštitnim faktorom ne pomažu."

Ovo nije prvi put da su nas pametni telefoni iznevjerili. Oni su odgovorni i za takozvani "tehnološki vrat", koji nastaje zbog učestalog gledanja prema dolje, a također su i ogroman izvor bakterija. Kombinirano, svi ti faktori polako iz dana u dan sve više oštećuju našu kožu lica.

 | Autor: Getty Images Getty Images

"Prema mojoj stručnoj procjeni i iskustvu, mogu odmah reći tko drži telefon lijevom, a tko desnom rukom," kaže dr. Zein Obagi. "Jedna strana lica s vremenom dobiva umoran, svikasti izgled, a to je obično ona s koje držite mobitel."

Srećom, farmaceutske tvrtke već tragaju za lijekom, a do tada, stručnjaci savjetuju svima da ne pretjetuju sa selfijima, žele li očuvati lijep izgled svoje kože lica.

Photo: Guliver Image/Getty Images

Komentari 0