Life&style
Spoj tradicije i inovacije: Umjetnost izrade sapuna Spoj tradicije i inovacije: Umjetnost izrade sapuna Spoj tradicije i inovacije: Umjetnost izrade sapuna

Spoj tradicije i inovacije: Umjetnost izrade sapuna

Ključan proizvod u svakom domaćinstvu već tisućama godinama, sapun je ponovno u glavnom fokusu svakodnevne higijene, a relansiranje poznatih L'Occitane sapuna predstavlja najbolji primjer njihove kvalitete i ilustrira predanost povezivanju prošlosti i budućnosti kroz neprocjenjivo umijeće ovog prirodom-inspiriranog brenda. Predivni, aromatični, učinkoviti i nježni, generacijama čine jednostavnu, svakodnevnu njegu pravom umjetnošću.

JEDNOSTAVNOST NIKADA NE IZLAZI IZ MODE

Pronaći ravnotežu između jednostavnosti tradicije i suvremene umjetnosti bio je glavni pokretač L’Occitaneove filozofije još od samih početaka. Kolekcija Umjetnost izrade sapuna savršeno utjelovljuje ovu harmoniju kroz svoju interpretaciju tradicionalnih sapuna uključujući i dobro poznati kultni marsejski sapun (savon de Marseille) čiji višenamjenski recept podupire L'Occitaneovo najveće uvjerenje – jednostavnost nikada ne izlazi iz mode.

L’Occitane se vraća svojim korijenima tražeći inspiraciju u Provansi i njezinom naslijeđu jednostavnih formula. Minimalističko-moderna kolekcija sapuna ne samo da predstavlja boje, mirise i sastojke ove čarobne regije, nego i njezin duh – umjetnost življenja koja slavi jednostavne užitke.

Jednostavne formule, načinjene od barem 78 % biljnih ulja kao što su suncokretovo, kokosovo i maslinovo, delikatno čiste kožu, ostavljajući nježan mirisan trag nakon svakog korištenja. Dodatak provansalskih sastojaka – citronovca, badema, maslinovog ulja ili eteričnog ulja fine lavande – detalj je koji ove jednostavne sapune podiže na potpuno novu razinu. Živopisne note i primamljivi miris spojeni su u uravnoteženom modernom istančanom dizajnu koji odaje počast sapunima kao pravim umjetničkim djelima kakvima i jesu.

 

POVRATAK BONNE MÈRE SAPUNA

L’Occitaneova umjetnička reinterpretacija tradicije nastavlja se uz dodatak četiri nova mirisa koji predivno sažimaju sva blaga Provanse u Bonne Mère kolekciji. Ovi sapuni izrađeni su u skladu s naslijeđem marsejskog sapuna s maslinovim uljem iz Provanse, a tome su pridodani primamljivi mirisi i boje koji odišu prolaznim godišnjim dobima: Limeta & Mandarina, Lipa & Slatka naranča, Rabarbara & Bosiljak, Ružmarin & Muškatna kadulja.

Za one koji su u potrazi za autentičnošću i jednostavnošću, L’Occitane nudi  Bonne Mère Extra Pur sapun, koji je svojom formulom bez boje i mirisa, stvoren za tradicionalno korištenje – održava ruke, tijelo i rublje čistima.

Moderni u svojoj jednostavnosti, Bonne Mere sapuni potpuno su “au naturel” jer ne dolaze ni u kakvoj ambalaži, pa tako čine pravi dodatak u svakom eko-osviještenom domu.

 | Autor: L'Occitane L'Occitane

KARITE & PILING SAPUNI

Jednostavna genijalnost definira L’Occitaneovu liniju karite sapuna koja spaja tradiciju izrade sapuna s pomalo nekonvencionalnim sastojkom: raskošnim karite maslacem. Sapuni kolekcije nježno čiste kožu poštujući njezinu delikatnu ravnotežu, a formula novog Ultrabogatog mliječnog karite sapuna pruža još ugodniji osjećaj hidratacije i mekoće kože. Ova linija proizvoda za njegu kože napravljena je s ikoničnim sastojcima i mirisima prirodnog podrijetla, ne sadrži palmino ulje, a dolazi u modernom, eko-prihvatljivom pakiranju.

Tradicionalno izrađeni L'Occitane sapuni osim novog ruha dobivaju i nova svojstva uz masažne kuglice i eksfolirajuću sitno mljevenu bademovu ljuskicu za trenutak u domu nalik spa luksuzu. Razmazite tijelo i sva svoja osjetila ovim posebno formuliranim sapunima koji dolaze u dva mirisa – obogaćeni raskošnim i njegujućim karite maslacem ili nježno omekšavajućim bademovim uljem iz Provanse. Dizajnirani su s dva lica, jedno pomaže ukloniti odumrle stanice kože, a druga, glatka strana, nježno čisti kožu i ostavlja delikatni mirisni trag.

 | Autor: L'Occitane L'Occitane

Baš poput pravih umjetnika, L'Occitane je proveo godine i godine usavršavajući ovo neprocjenjivo umijeće i dovodeći ga na razinu istinske umjetnosti.

 

Više informacija u web trgovini www.loccitane.hr te na društvenim mrežama – Facebooku i Instagramu.

Photo: L'Occitane