Life&style

30 godina nakon osnivanja Spice Girls, spajsice su osvanule na 15 poštanskih maraka

  • Nikada dovoljno vijesti o spajsicama, izgleda! Pa tako evo još jedne, nakon što bend ne postoji već godinama
  • Britanska kraljevska pošta izdala je set od 15 poštanskih maraka kako bi proslavila 30. godišnjicu osnivanja grupe Spice Girls
  • Na nekima su spajsice pojedinačno, na nekima zajedno, a marke su puštene u prodaju jučer 11. siječnja

Poštari u Britaniji sad raznoce poštu s drukčijim markama: Royal Mail izdao je set od 15 poštanskih maraka za proslavu 30. obljetnice grupe Spice Girls. Kolekcija maraka i drugi proizvodi vezani uz obljetnicu u opću prodaju krenula je u prodaju 11. siječnja, priopćio je Royal Mail. Paket koji uključuje svih 15 markica košta nešto manje od 20 funti, ili oko 23 eura.

“Tako smo uzbuđene što nas slavi Royal Mail, uz neke od najutjecajnijih ikonskih glazbenih legendi“, izjavile su Spice Girls. „Kada smo osnovale bnd, nismo mogle ni sanjati da ćemo 30 godina kasnije biti prva ženska grupa kojoj će biti posvećena cijela kolekcija maraka, to je girl power!“, dodale su slavne cure. 

Možda vas zanima Mašne se ne nose samo u kosi i na odjeći, Nicola Peltz-Beckham nosi ih i na noktima Rubrika Beauty Beauty

Spice Girls osnovane su 1994. godine. Članice grupe bile su Victoria Adams (sada Beckham) kao Posh Spice, Melanie Brown kao Scary Spice, Emma Bunton kao Baby Spice, Melanie Chisholm kao Sporty Spice i Geri Halliwell (sada Horner) kao Ginger Spice.

 | Autor: Instagram @spicegirls Instagram @spicegirls Foto: Instagram @spicegirls

Kritičari su ih optuživali da su površne, ali mlade su žene su, usprkos svemu, postigle golemi uspjeh diljem svijeta. Grupa je prodala više od 100 milijuna ploča diljem svijeta. Njihov prvi singl, 'Wannabe', bio je hit broj 1 u 37 zemalja, a prvi album, 'Spice', među najprodavanijim je albumima bilo koje ženske grupe. Spice Girls su imale devet singlova broj 1 u Britaniji, a osvojile su dvije nagrade Ivor Novello, tri nagrade BRIT, tri nagrade American Music Awards i četiri globalne MTV nagrade.

 | Autor: Instagram @spicegirls Instagram @spicegirls Foto: Instagram @spicegirls

The Spice Girls su tek šesta glazbena grupa koju je Royal Mail predstavio u 'posebnom izdanju poštanske marke'. Beatlesi su bili prvi, 2007. godine, a slijedili su ih bend Pink Floyd 2016., Queen 2020., Rolling Stonesi 2022. i Iron Maiden 2023. godine. 

 | Autor: Instagram @spicegirls Instagram @spicegirls Foto: Instagram @spicegirls

Deset novih maraka sadrži slike nastupa Spice Girls uživo između 1997. i 2012. godine, uključujući dodjelu nagrada BRIT 1997. i tijekom ceremonije zatvaranja Olimpijskih igara u Londonu 2012. godine. Svaka Spice Girls imat će i svoju vlastitu marku.

 | Autor: Instagram @spicegirls Instagram @spicegirls

„Spice Girls bile su sila na koju se mora računati otkad su se formirale kao grupa 1994. godine', rekao je David Gold, direktor vanjskih poslova i politike Royal Maila. „Ponosni smo što slavimo najuspješniju žensku glazbenu grupu ikada viđenu, ne samo zbog njihove glazbe, nego i zbog njihovog trajnog utjecaja na mnoge aspekte naših života.“

Brooklyn i Nicola Pelz Beckham Možda vas zanima Dokumentarac o 3,5 milijuna 'teškom' vjenčanju Brooklyna Beckhama otkriva ponešto o Nicoli Peltz... Rubrika Life&style Life&style
Photo: Pr
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    popularne su bile 90ih