Life&style

Spektakl za pamćenje: Evo kako nam je bilo u Liverpoolu gdje smo bodrili naše Letovce u finalu Eurovizije

  • Grad legendarnih Beatlesa cijeli je tjedan bio u šarenim bojama Eurovizije, a domaćini Britanci pripremili su spektakularan finalni show
  • Let3 je ostvario zapažen rezultat 13. mjestom u finalu, a pobjeda je po drugi put otišla u ruke švedske predstavnice Loreen
  • miss7 zahvaljujući booking.com-u, službenom partneru Eurovizije 2023., prenosi doživljaj jednog od najvećih glazbenih događaja na svijetu uživo iz Liverpoola

Grad Beatlesa i nogometa u proteklih tjedan dana pretvorio se u glazbeni centar svijeta. Spektakl koji garantira Eurovizija privukao je desetke tisuća fanova u Liverpool, a u izboru za najbolju pjesmu Europe uvijek je zagarantirana fantastična atmosfera, nevjerojatno atraktivna scenografija i raznoliki glazbeno-scenski nastupi.

 | Autor: Pixsell/Reuters Pixsell/Reuters

Let 3 je ove godine bio naš totalno otkačeni adut, dvaput su napravili pravi spektakl u Liverpoolu, u polufinalu i u sinoćnjem finalu. Publika je njihov sjajni nastup porepoznala i nagradila, žiri baš i ne. Ali ŠČo se može, takav je život. Ipak, 13. mjesto u finalu zapažen je uspjeh sjajnih Letovaca, koji su proteklih dana gotovo neprestano privlačili pozornost ne samo u Liverpoolu već i diljem svijeta. 

 | Autor: Sanjin Strukić/Pixsell Sanjin Strukić/Pixsell

U finalu Eurovizije pobjedu je odnijela favoritkinja publike, Šveđanka Loreen, sa svojom snažnom baladom Tattoo i neobičnim scenskim nastupom. Zanimljivo, pjesma je mnoge snažno podsjećala i na njezin prethodni eurovizijski hit 'Euphoria' s kojim je pobijedila 2012.  

 | Autor: Sanjin Strukić/Pixsell Sanjin Strukić/Pixsell

miss7 je uživo pratio nastupe u dvorani M&S Bank Arena u Liverpoolu, a impresivan doživljaj Eurovizije omogućio nam je booking.com, službeni partner Pjesme Eurovizije 2023. Navijačka atmosfera mogla se osjetiti u cijelom gradu, a posebno pred Arenom, koju su okupirale boje zastava brojnih europskih država koje su nastupile u velikom finalu. Baš je bilo prekrasno vidjeti doslovnu cijelu Europu u jednom gradu, svi su bili dobro raspoloženi i spremni za večernji spektakl.

 | Autor: miss7 miss7

miss7 tim bio je smješten u hotelu INNside by Melia Liverpool. Predivan hotel u centru grada, koji se može rezervirati na booking.com, smješten je na samo 10 minuta hoda od M&S Bank Arene. INNSiDE by Meliá Liverpool je impresivan miks britanskog stila, suvremene arhitekture i španjolskog gostoprimstva. Ovaj hotel nalazi se u srcu središta Liverpoola, samo nekoliko koraka od ulice Castle Street i gradske vijećnice Liverpoola, a nudi pogled na grad i rijeku Mersey. Inače, na booking.com platformi moguće je rezervirati cijelo iskustvo putovanja, od zrakoplovnih karata i smještaja do kupovanja izleta poput razgledavanja grada. Dokaz da je sve na najvišoj razini putovanja je i ovo naše impresivno eurovizijsko iskustvo. 

 | Autor: booking.com booking.com

 | Autor: booking.com booking.com

Prvi nastup koji smo imali priliku pogledati bio je onaj energičnih Austrijanki, a zatim su uslijedili brojni zabavni nastupi i ostalih država. Posebno impresivan bio je i nastup francuske predstavnice La Zarre, koja je pjesmu izvela na metalnom konstrukciji koja je podsjećala na haljinu. Favoriti publike, Finska i Švedska, dobili su osjetno više podrške u dvorani punoj obožavatelja Eurovizije, koji su sa izvođačima pjevali sve stihove novih hitova.

 | Autor: miss7 miss7

 | Autor: Pixsell/Reuters Pixsell/Reuters

Ipak, naših nekoliko minuta stiglo je kada su na pozornicu izašli Let 3. Od nas su dobili najglasniju podršku i pjevanje Mame ŠČ od početka do kraja. Njihov nastup je nagradila i publika, ne samo velikim pljeskom i skandiranjem nakon nastupa, već i u glasovanju. Letovci su još jednom pokazali da znaju napraviti odličan show, što je oduvijek i bila poanta Eurovizije. Ipak, žiri tu njihovu energiju i zaraznu melodiju nije prepoznao, u suprotnom bi se naši predstavnici borili za sam vrh. 

 | Autor: Sanjin Strukić/Pixsell Sanjin Strukić/Pixsell

 | Autor: Pixsell/PA Pixsell/PA

Ipak, na kraju je Let 3 ostavio sjajan dojam, a mi smo se uživo uvjerili koliko snagu i energiju nudi ovaj veliki glazbeno-scenski spektakl. Rasprodane ulaznice, tisuće fanova koji navijaju za svoje ali cijene i poznaju sve druge izvođače, koreografije i scenski nastupi od kojih se čovjeku zavrti u glavi, sve je to samo dio onoga što pruža eurovizijski doživljaj.  

Photo: Pixsell/Reuters
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    ma eurovizija postala glupost