Life&style

Spas za ludilo zvano PMS

Svaki mjesec ista priča. Nervoza na vrhuncu, nadut trbuh, nehumana želja za hranom, hipersenzibilnost i vrtuljak emocija sa kojim se bori svaka žena. Evo kako si možeš pomoći

Sa problemom PMS-a bori se većina žena a kad nam hormoni polude nije lako ni nama ni onima oko nas. Obična reklama rasplače nas u sekundi a količine hrane koje možemo pojesti više odgovara sportašu za vrijeme priprema za ozbiljno natjecanje nego ikom drugom. Nažalost lijek za sve simptome PMS-a još ne postoji no ovih nekoliok sitnica sigurno će ti olakšati.

1. Omiljeni sladoled
Jedan, dva ili tri komada omiljenog sladoleda. Nemoj si brojati porcije ni kalorije nego samo uživaj. Uz to dokazano je da tijelo za vrijeme PMS-a traži ali i troši više od uobičajnog.

 

Week's off to a good start. Photo via @savitri.108

Objavu dijeli Ben & Jerry's (@benandjerrys)

2.Čaj od cimeta
Šalica omiljenog čaja uvijek pomaže. Mi biramo čaj od cimeta jer umirujuće djelovanje i umirit će ti tijelo ali i psihu.

3. Najromantičnija komedija koju možeš pronaći
Umjesto da si cijeli dan na rubu plača, i da te i najobičnija reklama vodi do ruba suza savjetujemo da si pustiš romantični film i prepustiš mu se u potpunosti. Ako trebaš plakati - plači! Zašto se sudržavati?

via GIPHY

4. Puno vode
Za vrijeme PMS-a preporučuje se piti još više vode nego inače. Spriječit ćeš potencijalne glavobolje a i osjećati ćeš se manje napuhnuto!

5. Puno sunca
Sunce i toplina su tvoji najbolji prijatelji. Tijelo će ti se ugrijati, mišići opustiti a sam ciklus bit će puno manje bolan nego inače. Naravno, pripazi na zaštitni fakor i izbjegavaj preintenzivno sunce.

 

Photo: None

Komentari 0