Life&style

Spas u zadnji čas: Evo gdje u Zagrebu još možeš naći najljepše božićne kolačiće

  • Božić je pred vratima, a ti još nisi naručila kolače? 
  • Još ako k tome želiš da oni budu najljepši i najfiniji - izazov naručivanja u zadnji čas tim je veći!
  • Ipak, otkrile smo gdje još uvijek možeš naručiti najslađe kolačiće i keksiće u gradu! Ali - požuri!

Još nas nekoliko dana dijeli od božićnih blagdana, a ti još ne znaš hoćeš li ispeći kolače ili ih naručiti? Stiska s vremenom, možda i voljom, a povrh svega s odlukama! I razumijemo tvoj problem. Pogotovo jer su na mnogim mjestima narudžbe već završene.

Dakle, ako dosad nisi naručila božićne kolačiće, donosimo ti spas u zadnji čas! Ali nemoj sad još čekati - imaš drugu priliku, a život još rjeđe pruža treću! I zato smo istražile gdje još možeš ostvariti svoje zamisli i uživati u najljepšim ( i najfinijim) božićnim kolačićima.

 

Neka jedu kolače

Dok je za veće kutije vrijeme ipak prošlo, vlasnica omiljene slastičarnice Neka jedu kolače, Ivana Čuljak - Lošić još uvijek skriva asa u rukavu. I dalje možeš naručiti božićni box koji se sastoji od najslađih i najslasnijih kolačića u kojem se nalaze orašari, domaći kolačići i slani karamel. "A za to uvijek ima mjesta da napravim, i može biti baš fora kao poklon", kaže nam Ivana. Osim toga, u ponudi su i dalje tartevi po cijeni od 120 do 280 kuna, i to čak i posebne božićne verzije. "Napraviti mogu nekad čak i isti dan, ili barem da se najavi dan ranije", kaže nam.

 | Autor: Neka jedu kolače ( Marina Rendulic) Neka jedu kolače ( Marina Rendulic)

Svi koji su ih probali znaju da su ovi kolačići slasni i divni, a kako i ne kad se rade s ljubavlju! Ivana nam je naglasila i da se njezini kolačići ( i u zadnji čas) mogu pronaći u Koferu i njihovoj novootvorenoj trgovini.

 | Autor: Neka jedu kolače Neka jedu kolače

 "U suradnji s njima u ponudi su i bočice sa specijalitetima i premiks za Baci di Dama, treba dodati još samo maslac ", ističe Ivana dodavši da tamo osim mješavine za keksiće možemo pronaći i božićnu granolu i slani karamel.

 | Autor: Neka jedu kolače Neka jedu kolače

 

MACARONS by Marija

Ako si se ipak odlučila za drugačije kolačiće i odmak od klasičnih verzija, što kažeš na preslatke božićne macaronse?

 | Autor: Macarons by Marija Macarons by Marija

Vlasnica Marija Jelačić otkrila nam je da s narudžbama neće prekidati do samoga kraja. To ipak ne znači da već nema pune ruke posla!

 | Autor: Macarons by Marija Macarons by Marija

"Uvijek se netko sjeti u zadnji čas i nećemo prestati s narudžbama ranije. Još smo tu za sve koji požele macaronse", kaže nam Marija dodavši da se cijene kreću od 60 kuna, za manji paket od 3 macaronsa, do 450 kuna za posebno velik.

 | Autor: Macarons by Marija Macarons by Marija

Pojedinačni oblici su po 18 kuna, a u ponudi se doista mogu pronaći razni preslatki božićni motivi!

 

Amelie

Popularna slastičarnica tradicionalne božićne kolačiće već ima spremne i slobodno možeš ušetati u neku od njihovih poslovnica i kupiti svoju slatku kutiju, i to u dvije verzije - onu od pola kile ili kilu od 150 kuna.

 | Autor: Amelie Amelie

Za sve upite, želje i naknadne narudžbe i dalje su dostupni, osobno u lokalima i telefonski.

 | Autor: Amelie Amelie

Amelie kutija Zrinjevac još je uvijek dostupna, ali količine su ograničene!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Amélie (@amelie_slastice)

Osim toga, iz radnje nam najavljuju i kako slastičarski vilenjaci i dalje neumorno rade i primaju naruđbe za čarobni Božićni panj (Buche de Noel) s okusom kokosa, limuna i mente! Zato ne čekaj više nego kreni u akciju!

 

Šlag na kraju 

Preslatke kreacije arhitektice i dizajnerice te slastičarke Ive Erić - i dalje su dostupne. "Miksevi se i dalje mogu naručiti, a ima ih dovoljno i za tjedan prije Božića pa smo spremni za dodatne narudžbe", kažu nam iz Šlaga na kraju.

 | Autor: Šlag na kraju Šlag na kraju Dostupan je veći miks po cijeni od 260 kuna u kojem se nalaze muffini s oreo punjenjem i preljevom od bijele čokolade, carrot cake muffini, raspucanci od pistacije, keksići s brusnicama i bijelom čokoladom te macaronsi od maline te čokolade i višnje.

 | Autor: Šlag na kraju Šlag na kraju

A izgledaju predivno, zar ne? 

 

Magnolia slastice

Uz predivne kolače koje ima u standardnoj ponudi, Magnolia je omogućila i posebne slatke kutije za prave slatkoljupce! Ovisno o veličini, cijena im je od 150 do 250 kuna.

U kutiji sreće nalaze se prhki kolačići raznih okusa i oblika, ali požuri kako ne bi ostala praznih ruku. Kontakt je dostupan preko njihove web stranice, a pokušaj uhvatiti i posljednji vlak za slasnu kutiju "Zimske čarolije" čija je cijena 120 kuna.

 

Pierre sweet escape

Ova je preslatka zagrebačka slastičarnica zatvorila narudžbe, ali nada i dalje postoji pa znaj da je i dalje moguće uživati u ovim  slasticama jer nada i dalje postoji!

Naime, ako se zaputiš u njihov presladak lokal na Ljubljanici još uvijek stigneš ugrabiti slasnu božićnu kutiju po cijeni od 180 kuna. "Narudžbe su završile, ali i dalje možete doći i vidjeti čime raspolažemo u lokalu", pozivaju. No, požuri, ovo su zadnji paketići za sve (nas) kasnog paljenja!

 

 


 

Photo: Neka jedu kolače ( Marina Rendulic)

Komentari 0