Life&style

Solo žene su sretnije od solo muškaraca

Da se razumijemo, za ovo nam nije trebala posebna potvrda, ali eto. Sada je i potvrđeno. Kad smo solo, mi smo sretnije nego muškaraci

Nitko ne voli generaliziranje, pa tako niti mi. Biti solo voliš ili mrziš. Kroz vijekove je uvriježeno mišljenje da su žene te koje trebaju potporu u životu, koje se vole skrasiti i živjeti u paru. Isto tako, nerijetko se čuje da smo kao nježniji spol sklonije imati partnera nego nemati. I ona najgora zabluda ikada: da žene ne mogu zamisliti život bez tipa. Molim?  | Autor: thinkstock thinkstock

Sada su ta puka naklapanja dokazana stvar prošlosti, a to je potvrdilo i jedno istraživanje. Prema analizi trižišta Mintel, dokazano je da čak 61% žena koje su singl su sa tim svojim statusom doista i sretne. Iznenađujuće, postotak mušakaraca koji su solo i time su zadvoljni je 49 %!

Također, žene su "pobjedile" i muškarce što se tiče traženja srodne duše na Tinderu. Čak 75% korisnica Tinera aplikaciju ne koristi za traženja partnera, nego više za zabavu. Koliko je broj muškaraca u toj poziciji? "Samo" 65 posto!  | Autor: thinkstock thinkstock

Dva su razloga tome, ističe britanska profesorica Emily Grundy: "prvi je to što su za razliku od prošlih vremena, danas žene više emocionalno vezane kada ulaze u odnose. U isto trenutku postoji strah od pretjerane emocionalne povezanosti, pa da ne bi bile povrijeđene radije niti ne traže partnera.

Drugi razlog je samostalnost. Žene su danas mnogo samostalnije, neovisnije o muškarcu i više su posvećene vlastitim financijama i stjecanju istih. Nisu više isključivo kućanice koje se moraju oslanjati na muškarca koji će privređivati za oboje.

Još je jedan zanimljiv podatak iznijela profesorica, a tiče se socijalizacije. S obizirom da ženama više nije prioritet udati se i imati djecu, okrenule su se druženju s drugim ljudima.

Možda vas zanima 9 opakih odgovora na pitanje „zašto si još uvijek solo?“ Rubrika Love&Sex Love&Sex

Nekoliko studija koje je provedeno na ljudima 30+, a koji nisu u vezi je pokazala sljedeće: Žene su zadovoljnije svojim solo životom i okreću se druženju s velikim krugom ljudi, dok muškaci koji su solo ne teže toliko za socijalizacijom i radije se povlače u svoj osobni prostor.

Možda vas zanima Zašto je genijalno živjeti solo Rubrika Life&style Life&style
Photo: thinkstock
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • zelda

    Slažem se,ta sam,ne opterećuje me neki bezveznjak s kojim nemam ama baš ništa zajedničkog,ali svakoj ženi od srca preporučujem; obrazujte se i budite financijski neovisne,ježim se od svih tih "crnih kronika",gdje je žena žrtva..