Life&style

Šokantna izjava o silovanju: „Pa... uživaj!“

Glumica Nathalie Hart izazvala je lavinu negodovanja i osuda izjavom kojom se bezosjećajno obraća (i nimalo duhovito, mada je možda trebalo tako zvučati) ženama potencijalnim žrtvama silovanja

Za Nathalie Hart, vjerojatno nisi čula, kao ni veliki dio svijeta - do nedavno. Naime, riječ je o filipinskoj glumici lokalnog uspjeha, no Nathalie se našla u središtu pozornosti (mreže su gorjele, šeralo se, hejtalo, komentiralo itd.) zbog svoje u najmanju ruku nesmotrene izjave. A još više bezosjećajne, užasne i ignorantske. Nathalie Hart šokirala je (blago rečeno) suludom objavom. Naime, na svoj Instagram postala je fotografiju djevojke koja sjedi na hrpi kovčega. Iznad nje stoji natpis: „If rape is inevitable lay back and enjoy it“. U slobodnom prijevodu: „Ako je silovanje neizbježno, lezi na leđa i uživaj.“ Nije ni čudo da je ta izjava potaknula lavinu negodovanja. 

 

A post shared by Mo Twister 🇵🇭 (@djmotwister) on

Glumica se branila argumentom „kako joj je otac dao taj savjet.“ Nije baš uvažen. Uzbunile su se i brojne organizacije poput „United Against Rape“, zamjerivši žestoko glumici njene riječi i naglašavajući kako se napadi na žene ne smiju tako omalovažavati. 

U međuvremenu je fotografija maknuta sa stranice. Ali, ostaje čuđenje zbog šokantne izjave poznate osobe – koja ni u kojem slučaju nije smjela reći nešto tako!   

Photo: Facebook/Predrag Suka

Komentari 0