Life&style

„Snake eyes“ – opasan novi trend piercinga

Prije nego zaželiš ovakav piercing, moraš jaaako dobro promisliti. Čak i profesionalci upozoravaju na opasnost, jer je mjesto za piercing izuzetno osjetljivo!

Piercinzi su odnedavno opet megapopularni diljem svijeta – a osobito su u trendu takozvane „curated ears“, dakle, uši koje imaju više piercinga sa raznim dodacima na najneobičnijim mjestima - tako da čine unikatno umjetničko djelo. 
Međutim, osim što piercing na ušima doživljava ponovni bum, vratili su se i piercinzi na jeziku. Ali, ne i u klasičnoj varijanti – kad tijelo piercinga ide okomito kroz jezik, nego vodoravna, puno opasnija varijanta. Kad se isplazi jezik, izgleda (uz malo mašte) kao da se gleda u glavu zmije. Zbog toga i naziv „snake eyes“ – zmijske oči. 

 

#snakeeyespiercing so I did a thing 😋

A post shared by Hannah Victoria Tyre 🌻 (@hannahtyre_) on

Međutim, takav piercing nije nimalo bezopasan. Oni koji žele staviti svoj prvi piercing, osobito bi trebali razmisliti jesu li sigurni da žele baš ovaj – naime, potrebno je najmanje dva mjeseca da zacijeli rana, a često i više - jer se rana često upali zbog brojnih bakterija u ustima. Ako se pogrešno probode, može doći do govorne mane koju se, u najgorem slučaju, ne može više popraviti. Osim toga, ni zubima neće biti dobro – kad metalne kuglice počnu udarati po zubima, oni postaju lomljiviji (a često se okrhne i koji komadić). 

 

#snakeeyespiercing#piercings#lonelyboytattoos#piercer#freehandpiercing#bodypiercing#quickpiercings#wierdpiercings#snakeeyebodypiercing

A post shared by Unlimited Tattoo (@lonelyboytattoos) on

Dakle, planiraš li, usprkos upozorenjima, napraviti „zmijske oči“, moraš potražiti superpouzdanog piercera. On mora uistinu znati zanat – ali i malo anatomije, jer donja strana jezika je jako prokrvljena pa nekima nije ni moguće – zbog anatomije jezika – napraviti takav piercing. Osim toga, mora te upozoriti o svim rizicima i detaljno objasniti kako ćeš njegovati ranu nakon zahvata. Trebao bi ti i predložiti da nekoliko puta dođeš kod njega na kontrolu. To bi zapravo trebalo vrijediti za sve piercinge – stoga, pamet u glavu i razmisli prije nego dopustiš da te netko „buši“. 

Photo: Instagram

Komentari 0