Life&style
1/14

Snaga je u pigmentu: Izabrali smo najbolje ljetne lakove za nokte

Kozmetički se brendovi ljeti natječu čiji će lak imati najbolju fiksirajuću formuču, što više pigmenta i što dulje držati...

Boje su ljeti uvijek snažnije, a kad govorimo o svijetu lakova za nokte, ovaj klišej dobiva novo značenje. Kozmetički brendovi natječu se tko će u tu malu bočicu sjaja (ili mat teksture!) uliti što više pigmenata, napraviti od njega formulu koja savršeno prianja, drži danima, teško se guli... Inovacije posljednjih godina, osim u smjeru fiksirajuće formule, idu i u smjeru snažnih pigmenata koji, pojačani blistavim česticama u nizu tonova, kreiraju sedefasti, zrcalni ili neki treći predivan efekt. Jeste li primijetili kako lak dobiva na atraktivnosti kad ga gledate u moru? Stavite ruku tik ispod površine, primijetit ćete kako svjetlost ima posebno iznenađenje za vašu omiljenu boju. Ako vas postojanost i dalje brine, tu su nadlakovi gel-sjaja i izdržljivosti, a u slučaju listanja noktiju isprobajte podlakove koji će se pobrinuti da ploča nokta ostane zaštićena.

 | Autor: arhiva arhiva


- Pripreme za odlazak na more u pravilu uključuju manikuru i pedikuru te pripremu ruku i stopala za višednevni boravak na plaži i otvorenom - komentira Ivana Kovačić, vlasnica zagrebačkog salona Manos, te dodaje: “Pritom se nokti i koža pripremaju za izlaganje suncu i dubinski hidratiziraju hranjivim tvarima”. Nakon toga stižu ti neodoljivi tonovi, jedan ljepši od drugog. 
- Tirkiznoplava odlično izgleda na preplanulim nogama, a još bolje u sandalama s remenčićima koji će istaknuti kontrastne tonove. Mnoge trendseterice zaziru od žute, ali nema ljepšeg tona za osunčane ruke od pastelne limun žute, koju ove godine obvezno ukrasite tijekom ili nakon ljetovanja, kad je koža najtamnija - govori Ivana. Pastelne nijanse, dodaje, toplije su i odmjerenije od jarkih, a žuta će istaknuti osobnost i podariti dašak vedrine, tako poželjne za tople ljetne večeri. 
- Hit su i boje koralja, koje će oduševiti sve poklonice crvenih i ružičastih tonova jer nude obilje nijansi, od breskva narančaste i pastelno ružičaste pa sve do zagasite crvene. Baš kao što i pristoji jednom koraljnom grebenu. Zato ne zaboravite da je odabir pravog tona laka za nokte jedan od najbitnijih modnih saveznika za ljetne praznike ispunjene veseljem - zaključuje.

 | Autor: arhiva arhiva

Današnji trend ide daleko u prošlost; prvi se put lak za nokte spominje kod Inka, koji su obožavali na nokte stavljati motive - orla. No lak kakav poznajemo danas pojavljuje se tek u 18. stoljeću. Neke su, u 19. stoljeću, poželjele lak napraviti i kod kuće, te su otkrivene neke stare kuharice s receptom za isti. Ne kuhajte lakove kod kuće, to nije tako lako, savjetovali bi im kemičari... Prošlo je stoljeće cijelu priču izokrenula Eleanor Roosevelt kad je bila prva dama SAD-a jer je u svakoj javnoj prigodi imala fino nalakirane nokte - ovaj je stilski moment postao čin elegancije i dotjerivanja. Danas imamo salone u kojima sređujemo i trajni lak, no kućno lakiranje na tronu je uljepšavanja.

 | Autor: arhiva arhiva

Često nemamo vremena, a naš užurbani stil života razveselit će neka koloristička ljepota - i dok zimi volimo tamnije boje, sada definitivno uživamo u onim jarkima. Ako ste za malo zabave, predlažemo da se poigrate s naljepnicama za nokte, ne zaboravite gore nanijeti neki snažan nadlak.

Photo: arhiva

Komentari 0