Life&style

Smoothie zdjelice: tri recepta za zdravi doručak

Donosimo recepte za tri zdrave smoothie zdjelice koje će te oduševiti kao ljetno rješenje za ukusan i brz doručak! A kako će tek dobro izgledati na tvom Instagramu...

Kada govorimo o doručku, smoothieji su definitivno jedna od naših omiljenih opcija ljeti. Zašto? Na ovim nesnosnim vrućima ideja tople hrane potpuno nam zna biti neprivlačna. S druge strane, piti svoj prvi obrok u danu zna biti skroz čudno - upravo zato nam se smoothie zdjelice jako sviđaju!

Što su smoothie zdjelice? U principu to su jogurt, mlijeko i voće, a dolaze u kombinaciji s puno predivnih dodataka koje si sama možeš odabrati - od grožđa i granole pa sve to orašastih plodova i listića kokosa! Najveća razlika između smoothieja i smoothie zdjelice je baš to što ćeš ju jesti sa žlicom i možeš joj dodati ekstra sastojke koje bi i inače stavila na svoj smrznuti jogurt...Mljac!

Smoothie zdjelica od smrznutog voća

Ključni sastojak: Smrznute banane ovom će smoothieju dati kremastu i sladolednu teksturu zbog čega se ovaj doručak čini više kao desert. Ok, naviknut ćemo se na to jako brzo...

Kako napraviti: Sve što ti treba su smrznute, narezane banane; jogurt od vanilije; acai prah (ili bobice) te obična voda ili mlijeko po izboru. Sve namirnice stavi u blender i miješaj dok se ne povežu u kremastu smjesu. Nakon što ju prebaciš u zdjelicu, dodaj voća po želji, kokosovih listića, orašastih plodova,...Slobodno daj mašti na volju! 

Savjet plus: Dodaj nekoliko žlica voćnog sorbeta na kraju, ako ti fali malo šećera ujutro...

 | Autor: Mitzy At Home Mitzy At Home

Ljetna acai zdjelica s granolom

Ključni sastojak: Granolu pomiješaj sa kokosom i medom te preprži u pećnici kako bi tvoja acai zdjelica dobila hrskavu notu.

Kako napraviti: U blenderu izmiješaj acai prah, mlijeko po izboru, svoje omiljeno bobičasto voće, ananas, mango i datulje. U zdjelicu dodaj narezano voće po želji (uvijek predlažemo da biraš sezonsko!), sjemenke konoplje, listiće kakaovca. 

Savjet plus: Serviraj ovaj ukusan smoothie u primjerice izdubljenom kokosu. Ako ovo nije savršena Insta fotka, onda ne znamo što je... 

 | Autor: Half Baked Harvest Half Baked Harvest

Paleo mango smoothie zdjelica

Ključni sastojak: Mango! Zato što upravo ovo voće ima savršen okus i konzistenciju koja može poslužiti kao baza za smoothie. 

Kako napraviti: Izblendaj smrznute kockice manga, sok naranče, vodu i acai prah dok se namirnice ne povežu. Na kraju u zdjelicu dodaj komadiće svježeg manga i ostalog voća po želji te orašastih plodova. 

Savjet plus: Ako imaš nekoliko ekstra minuta, preprži listiće kokosa u pećnici jer će tako dobiti jedan posebno ukusan "dimljeni" okus. 

 | Autor: Fed & Fit Fed & Fit

Photo: Instagram

Komentari 0