Life&style

Slonić Dumbo se vraća na filmu! Preslatki trailer će te raznježiti

  • Film ''Dumbo'' u kina stiže u ožujku, a objavljen je prekrasan trailer
  • Redateljska palica pripala je Timu Burtonu
  • U glavnoj ulozi je Colin Farrell

Sjećaš li se Dumba, dugouhog letećeg slonića iz Disneyeve uspješnice napravljene davne 1941. godine? E, pa, ako još ne znaš, ''Dumbo'' će se uskoro pridružiti nizu Disneyevih filmova koji su inspirirani crtićima koje smo obožavali. Redateljska palica novog filma pripala je Timu Burtonu, a film će u kina stići u ožujku. Ovih dana pojavio se i dvominutni trailer u koji smo se zaljubili. ''Imate nešto rijetko, imate čudesa, imate misterij, imate magiju.'' - kaže jedan od likova u traileru iz Disneyeve tvornice snova. I sve od toga možemo potvrditi već nakon prvog pogleda! 

Naravno, koliko daleko ide ova slobodna adaptacija ide još uvijek nije poznato, ali u crtiću je glavni lik slonić Jumbo kojem je nadimak Dumbo. On je poseban po svojim golemim ušima koja mu zapravo služe kao krila pa može letjeti. U crtiću, Dumbov jedini prijatelj je miš Timothy, dok ga druge životinje ismijavaju zbog golemih ušiju, i njegova majka. Dumbo je zbog ušiju odbačen, a njegova cirkuska karijera doživljava poprilično nesretne obrate. Poruka cijele priče o sloniću je ta da društvo na posebnosti ponekad gleda kao mane i prepreke, ali da pritom ne smijemo klonuti duhom. A upravo takva poruka je ono što današnjem društvu treba svakodnevno. 

1. U glavnoj ulozi nalazi se Colin Farrell

Poznati glumac Colin Farrel ovaj put naći se u ulozi jednorukog ratnog veterana Holta Farriera koji je postao cirkurski performer. Kako je Farel sam objasnio za Collider, njegov lik Holt bio je u ratu pet godina. Za to vrijeme umrla mu je supruga i djeca mu odrastaju u cirkusu. Kao samohrani otac o roditeljstvu ima stvarno skromna znanja  ''On samo pokušava opet stati na vlastite noge.'' - kaže Colin kojeg jedva čekamo vidjeti u ovoj izazovnoj ulozi. Osim toga, Colin ne krije kako uistinu cijeni Burtonov rad te kako je, čim je čuo za ''Dumba'', istinski poželio raditi na projektu. Za svoj lik, kaže, nije trebao velike pripreme, ali definitivno je usavršio svoje vještine jahanja. ''Jahao sam konje u više filmova, ali nisam sjajan jahač. Ali solidan sam! Malo sam radio na tome jer mi je potrebno za neke scene pri kraju pri kraju filma.'' - kaže Colin. Poznato je da se isprva nagađalo da će Holta igrati Will Smith koji na kraju glumi u Aladinu, ali mi se stvarno veselimo što je uloga pripala baš Colinu. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Colin Farrell (@farrellgram) on

2. Film se trebao zvati ''Velike uši''

Radni naslov filma cijelo je vrijeme, još od davne 2014. godine, kada su krenule prve pripreme za snimanje, bio je ''Velike uši''. To nam jasno daje do znanja kako Burton ne namjerava odustati od ključne poruke prvotne verzije crtića. Vjeruje se da će ova filmska priča i dalje nositi jednako važnu poruku o važnosti borbe za različitost i borbe protiv predrasuda koje svakodnevno susrećemo. U svijetu u kojem živimo lekcije iz tolerancije jako su nam potrebne i vjerujemo da bi ''Dumbo'' mogao biti prava kino-škola za velike i male. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @disneyuk on

3. Šuška se da će biti ''mračniji'' od originala

Disneyev ctić iz 1941. godine bio je, kako što je i očekivano, u vedrom tonu i s lijepom porukom. Međutim, glasna su šuškanja da će Burtonova fantasty avantura skrenuti ipak u mračnijem smjeru. Nije poznato na čemu je utemeljena ta informacija, ali moguće je da će prikazati cirkusko podzemlje, ljudsku okrutnost i odnos prema životinjama u posve novoj perspektivi. Burtonovom mraku uvijek se veselimo!

4. Dumbo neće pričati

Slonić Dumbo ovaj put neće pričati, a i ostale životinje bit će lišene glasa. Burton je takvu odluku donio kako bi pažnju skrenuo na čovjeka, a da emocije životinja ostanu jednako jasne pobrinuli su se iskazivanjem emocija na njihovim licima. Ako je suditi po traileru, napravili su to veoma uspješno. Dumbove se emocije vide iz aviona! Osim toga, iz Disneya često napominju kako na snimanje nije doveden pravi slon, već su životinje uglavnom nacrtane. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @dreamofdisneyx on

5. Ovo nije jedini novi film koji će nas ove godine vratiti u djetinjstvo

Disney u posljednje vrijeme stvarno uživa u starim hitovima koje zaodjeva u novo ruho, sukladno modernim tehnologijama. Ove godine u djetinjstva će nas vratiti više puta. U svibnju stiže Aladin, a u srpnju Kralj lavova. Baš se veselimo! 

Photo: Profimedia/Instagram

Komentari 0