Life&style

Slavne i s ravnim trbuhom i nakon četrdesete, ovo su njihove metode

Pogledaj mnoge slavne žene starije od 40 godina koje su uspjele usporiti proces starenja i ostati u zavidnoj formi. Pa koja je njihova tajna? Prevention je razgovarao s nekima od vrhunskih holivudskih fitness trenera i dijetetičara o tome kako pomažu svojim slavnim klijentima da održe ravan trbuh, poboljšaju svoje zdravlje i izgledaju fantastično dobro na crvenom tepihu i izvan njega. Evo njihovih savjeta o prehrani i za vježbanje s A-liste.

Halle Berry

Naravno, vježbe, koje izvoditi Halle, također će pomoći da dobiješ ravniji trbuh. Berry vježba pet dana u tjednu s trenerom, izmjenjujući jogu, boks, kardio i trening snage. No, njezin raspored sna pomaže joj da održi isklesano tijelo. Naime, 53-godišnja Halle Berry svoj uspjeh pripisuje devet sati sna svake noći.

Što kaže stručnjak: Da bi se održala niska razina kortizola i omogućilo tijelu da sagorijeva masti, fitness trener Tadeo Arnold kaže da je ključno svake noći spavati šest do osam sati čvrstog sna. "To stanje čvrstog sna je kada vaše tijelo sagorijeva najviše masti dok se pravilno resetira", objašnjava on.

Eva Longoria

Izbjegavanje hrane bogate šećerom glavni je adut dobrog izgleda 47-godišnje Eve Longorije. Za Glamour je rekla da zna ne okusiti hranu koja sadrži šećer po tri mjeseca i kako također isključuje sve ugljikohidrate koji se pretvaraju u šećer, uključujući rižu, kruh i tjesteninu. Umjesto toga, u svoju prehranu dodaje puno povrća, uključujući brokulu, špinat i prokulicu. Dijeta bez šećera nije održiva za zdrav, uravnotežen način života, ali Amy Shapiro, registrirana dijetetičarka objašnjava da izbjegavanje i/ili ograničavanje konzumacije prerađene i slatke hrane može pomoći da stegneš trbuščić.

Što kaže stručnjak: Slatkiši daju brzi izvor energije, ali također uzrokuju skladištenje više masnoća na trbuhu, kaže Shapiro. Visok unos šećera također može dovesti do povećane razine kortizola. "Da biste smanjili tu razinu, htjet ćete smanjiti unos šećera", kaže ona.

Penelope Cruz

Penelope Cruz je 48-godišnjakinja, sljedbenica je protuupalne dijete, prema Healthu. Protuupalna dijeta sastoji se od konzumiranja puno povrća i voća te ograničavanja šećera i rafinirane hrane.

Što kaže stručnjak: trener slavnih Eraldo Maglara kaže da je borba protiv upale važan dio držanja trbušne masti pod kontrolom. Rafinirane žitarice, poput bijelog kruha i krekera te prerađeni šećeri iz hrane poput peciva i sode, mogu povećati upalu u tijelu, što može ometati sposobnost uklanjanja masnoće s trbuha. Umjesto toga, napuni hladnjak i smočnicu zdravom hranom, poput povrća, voća, žitarica cijelog zrna, nemasnih proteina i zdravih masti, kako bi smanjila upalu.

Sofia Vergara

Iako većina ljudi pretpostavlja da vježbe, poput trbušnjaka, jamče trbušne mišiće, 49-godišnja Sofija Vergara dokazuje da je rad s utezima jednako učinkovit za učvršćivanje jezgre trbušnih mišića, a to je potkrijepio video na kojem radi mrtvo dizanje.

Što stručnjak kaže: Vježbe, poput mrtvog dizanja i zamaha s kettlebellom, djeluju na gluteuse kao i na jezgru jer te prisiljavaju da regrutiraš mišiće trbuha kako bi održala ravnotežu, kaže Swan.

Gwen Stefani

Moglo bi se reći da 52-godišnja Gwen Stefani izgleda isto ili čak bolje nego prije više od deset godina kada je bila pjevačica No Doubt -a. Njezina tajna vitke tjelesne građe je vježbanje TRX-a.

Što kaže stručnjak: Maglara kaže da vježbanje s TRX trakom može pomoći u uklanjanju neželjene masnoće na trbuhu jer može tonirati i oblikovati različite mišićne skupine, osobito jezgru. Maglara sugerira da bi bilo pametno u svoj režim uključiti režim treninga cijelog tijela s kardijom kako bi se smanjila ukupna tjelesna masnoća u područjima poput trbuha.

Photo: Instagram@gisou
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    Sexy eva