Life&style

Slastičarnica Magnolia uvodi novost, torte koje gore. Što te čeka naručiš li burn away tortu?

  • Torta koja skriva tajnu... Koja će biti otkrivena kad tortu zapalimo...
  • Mašta sad radi svašta, zar ne? Ali burn away nisu novost u slastičarstvu, ali jesu u ponudi slastičarnice Magnolia
  • Evo o čemu je riječ

Opsesivno pratimo događanja u našim slastičarnicama i pretpostavljam da nas mnogi razumiju. Ne mora čovjek imati baš "slatki zub" kako bi to rekli Englezi odnosno biti lud za slatkim da bi uživao u kakvom finom kolaču, torti, kroasanu. Pa tako pratimo što će se novoga i posebnog pojaviti uoči svakog Božića i Uskrsa, zatim kad se izmijenjuju sezone pa slastičarnice uvode slastice sa sezonskim namirnicama poput kestena, bundeva, jagoda, trešnji. Naravno da u ovovm trenutku vrebamo na objave novih okusa sladoleda koji će doći u ponudu. 

A vrebajući tako, naletjeli smo na novost koju je, nema ni sat objavila poznata slastičarnica Magnolia s lokalima ne nekoliko zagrebačkih adresa. Uvode "burn away" tortu, odnosno tortu koja izgara pred našim očima. Ne baš cijela, srećom...

Kao što se vidi u videu koji su objavili na svom Instagram profilu, stvar može biti jako napeta. Zapali se površina torte pa kako ona polako izgara otkriva se ono što je ispod površine - u ovom slučaju je li na svijet došla djevojčica ili dječak! Jako fora!

Inače, ova nije nova stvar, često se koristi u profesionalnim pekarnicama, ali "tinta" koja se koristi je jestiva, a kako bi torta sama po sebi teško gorjela listovi "papira" po kojima se piše napravljeni su od šećera, riže i drugih oblika škroba koji izgaraju dajući svemu dramatičan izgled. 

U Magnoliji su predložili još neke tajne natpise koji mogu biti otkriveni kad se vatra ugasi. Na primjer “Hoćeš li se udati za mene?” ili “Hoćeš li biti moja kuma?”. Kako su napisali na torti, izgleda da će burn away torte u ponudi biti od srpnja. 

Photo: Magnolia slastice
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    prekrasno