Life&style
Sladoledna pita s malinama

Sladoledna pita od malina božanstvenog je okusa i topi se u ustima

  • Sladoled i maline omiljena su kombinacija pa ne čudi što je ovaj desert mnogim postao favorit
  • Možeš birati i drugo sezonsko voće, ali kombinacija sladoleda i malina uvijek pali
  • Hrskava korica, svježe maline i bogat preljev pretvaraju ovu jednostavnu pitu od smrznutog sladoleda u izvanredan desert

Tražiš jednostavan, ukusan ljetni desert? Ova sladoledna pita s malinama koristi nekoliko prečaca iz trgovine kako bi napravila super jednostavnu, ali prekrasnu poslasticu.

 

Slatko, kremasto i savršen način da se rashladite tijekom vrućeg dana. Nitko nikada neće pogoditi da je ovu pitu bilo tako lako napraviti. Najbolji dio je što definitivno možeš zamijeniti maline drugim voćem i imati potpuno drugačiju pitu. Ako želiš možeš dodati borovnice ili kupine u mješavinu ili ih poslagati po vrhu. 

Ključ uspjeha ove sladoledne pite je pustiti da se hladi najmanje 3 sata. Također pomaže imati veliku količinu malina, što nije problem jer svi obožavamo slatke, svježe maline koje se nađu u našoj kuhinji. Kombinacija okusa maline i limuna savršena je ljetna poslastica, poput hladne osvježavajuće čaše limunade tijekom vrućeg dana.

Osvježavajuća voćna torta koja se ne peče gotova je za samo 10 minuta

Sladoledna pita s malinama | Autor: Shutterstock Shutterstock

Sastojci:

  • 3 šalice mljevenih keksa po želji
  • 4 žlice granuliranog šećera
  • 6 žlica otopljenog maslaca
  • 1½ litre sladoleda od jagode
  • maline (količina po želji)
  • Sok od ½ limuna
  • 1 šalica gustog vrhnja
Kolač od kivija i banane Možda vas zanima Najbolji voćni kolači za uživanje preko ljeta: donosimo 4 recepta Rubrika Life&style Life&style

Priprema:

1. Zagrij  pećnicu na 160°C. Samelji perece u multipraktiku dok ne dobiju teksturu pijeska. (Ako nemaš multipraktik, možeš zdrobiti perece u vrećici valjkom za tijesto.) Prebaci u veliku zdjelu i umiješaj 2 žlice granuliranog šećera. Dodaj maslac i miješaj silikonskom lopaticom dok tekstura ne podsjeća na mokri pijesak.

2. Ulij smjesu u kalup za pitu i utisni u ravnomjeran sloj, stavljajući dio uz rub tanjura povišenim. Prebaci u pećnicu i peci dok ne porumeni, 13 do 15 minuta. Potpuno ohladi.

3. Dodaj sladoled u veliku zdjelu i lagano ga izradi silikonskom lopaticom ili metalnom žlicom dok ne postane mekan i razmaziv. (Želiš da bude teksture gustog tijesta za kolače, ali ne toliko otopljen da bude tekuć.) Raširi u ravnomjeran sloj na dno ohlađene kore za pitu. Zamotaj plastičnom folijom i prebacitu zamrzivač dok se ne stegne, oko 3 sata ili preko noći.

4. Pomiješaj maline, limunov sok i 1 žlicu šećera u posudi za maceriranje dok radiš šlag.

5. Pjenjačom, ručnim mikserom ili samostojećim mikserom opremljenim nastavkom za mućenje, umuti vrhnje i preostalu 1 žlicu šećera.

6. Ukloni plastičnu foliju s pite. Na vrh sladoleda rasporedi šlag u ravnomjernom sloju, a na vrh stavi maline i malo njihovog soka.

Dobar tek!

Photo: Shutterstock
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    Savršenstvo