- Sladoled i maline omiljena su kombinacija pa ne čudi što je ovaj desert mnogim postao favorit
- Možeš birati i drugo sezonsko voće, ali kombinacija sladoleda i malina uvijek pali
- Hrskava korica, svježe maline i bogat preljev pretvaraju ovu jednostavnu pitu od smrznutog sladoleda u izvanredan desert
Tražiš jednostavan, ukusan ljetni desert? Ova sladoledna pita s malinama koristi nekoliko prečaca iz trgovine kako bi napravila super jednostavnu, ali prekrasnu poslasticu.
Slatko, kremasto i savršen način da se rashladite tijekom vrućeg dana. Nitko nikada neće pogoditi da je ovu pitu bilo tako lako napraviti. Najbolji dio je što definitivno možeš zamijeniti maline drugim voćem i imati potpuno drugačiju pitu. Ako želiš možeš dodati borovnice ili kupine u mješavinu ili ih poslagati po vrhu.
Ključ uspjeha ove sladoledne pite je pustiti da se hladi najmanje 3 sata. Također pomaže imati veliku količinu malina, što nije problem jer svi obožavamo slatke, svježe maline koje se nađu u našoj kuhinji. Kombinacija okusa maline i limuna savršena je ljetna poslastica, poput hladne osvježavajuće čaše limunade tijekom vrućeg dana.
Osvježavajuća voćna torta koja se ne peče gotova je za samo 10 minuta
Sastojci:
- 3 šalice mljevenih keksa po želji
- 4 žlice granuliranog šećera
- 6 žlica otopljenog maslaca
- 1½ litre sladoleda od jagode
- maline (količina po želji)
- Sok od ½ limuna
- 1 šalica gustog vrhnja
Priprema:
1. Zagrij pećnicu na 160°C. Samelji perece u multipraktiku dok ne dobiju teksturu pijeska. (Ako nemaš multipraktik, možeš zdrobiti perece u vrećici valjkom za tijesto.) Prebaci u veliku zdjelu i umiješaj 2 žlice granuliranog šećera. Dodaj maslac i miješaj silikonskom lopaticom dok tekstura ne podsjeća na mokri pijesak.
2. Ulij smjesu u kalup za pitu i utisni u ravnomjeran sloj, stavljajući dio uz rub tanjura povišenim. Prebaci u pećnicu i peci dok ne porumeni, 13 do 15 minuta. Potpuno ohladi.
3. Dodaj sladoled u veliku zdjelu i lagano ga izradi silikonskom lopaticom ili metalnom žlicom dok ne postane mekan i razmaziv. (Želiš da bude teksture gustog tijesta za kolače, ali ne toliko otopljen da bude tekuć.) Raširi u ravnomjeran sloj na dno ohlađene kore za pitu. Zamotaj plastičnom folijom i prebacitu zamrzivač dok se ne stegne, oko 3 sata ili preko noći.
4. Pomiješaj maline, limunov sok i 1 žlicu šećera u posudi za maceriranje dok radiš šlag.
5. Pjenjačom, ručnim mikserom ili samostojećim mikserom opremljenim nastavkom za mućenje, umuti vrhnje i preostalu 1 žlicu šećera.
6. Ukloni plastičnu foliju s pite. Na vrh sladoleda rasporedi šlag u ravnomjernom sloju, a na vrh stavi maline i malo njihovog soka.
Dobar tek!
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
manfred
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.