Life&style

Sladoled nije samo za ljeto! Imamo recept za brzi zimski sladoled s lješnjakom i cimetom

  • Sladoled definitivno nije slastica isključivo za toplo ljeto
  • Naravno da i zimi volimo ovu predivno svježu deliciju
  • Stoga ti preporučujemo ovaj sladoled od lješnjaka i cimeta 

Ovaj brzi i jednostavni recept za kremasti sladoled od lješnjaka s cimetom savršeno je osvježenje kod kuće u zimskim danima. Možeš ga lako spraviti i bez aparata za sladoled. Uz to, priprema je vrlo jednostavna! Samo trebaš pomiješati sastojke pa zamrznuti. Ako radiš i za djecu, jednostavno izostavi rakiju od lješnjaka ili je zamijeni sirupom od lješnjaka.

Sastojci:

• 100 ml mlijeka

• 3 žličice cimeta

• 3 žlice rakije od lješnjaka

• 2 žlice musa od lješnjaka

• 1 limenka zaslađenog kondenziranog mlijeka

• 500 g vrhnja za šlag 

• 2 žlice ulja od lješnjaka

• 2 žlice krokanta od lješnjaka 

Priprema:

1. Najprije stuci vrhnje u šlag. Pomiješaj kondenzirano mlijeko, mlijeko, ulje, mus od lješnjaka, rakiju, krokant i cimet. Zatim umiješaj šlag u kremu.

2. Obloži kalup za torte ili plastičnu posudu (oblik i veličina nisu bitni) prozirnom folijom i ulij smjesu za sladoled. Najbolje je ostaviti sladoled preko noći u zamrzivaču.

Savjet za posluživanje: raspodijeli sladoled u male zdjelice i ukrasi sirupom od lješnjaka, javorovim sirupom ili likerom od kave te mljevenim lješnjacima pa posluži. 

Photo: Shutterstock

Komentari 0