- Sladoled definitivno nije slastica isključivo za toplo ljeto
- Naravno da i zimi volimo ovu predivno svježu deliciju
- Stoga ti preporučujemo ovaj sladoled od lješnjaka i cimeta
Ovaj brzi i jednostavni recept za kremasti sladoled od lješnjaka s cimetom savršeno je osvježenje kod kuće u zimskim danima. Možeš ga lako spraviti i bez aparata za sladoled. Uz to, priprema je vrlo jednostavna! Samo trebaš pomiješati sastojke pa zamrznuti. Ako radiš i za djecu, jednostavno izostavi rakiju od lješnjaka ili je zamijeni sirupom od lješnjaka.
Sastojci:
• 100 ml mlijeka
• 3 žličice cimeta
• 3 žlice rakije od lješnjaka
• 2 žlice musa od lješnjaka
• 1 limenka zaslađenog kondenziranog mlijeka
• 500 g vrhnja za šlag
• 2 žlice ulja od lješnjaka
• 2 žlice krokanta od lješnjaka
Priprema:
1. Najprije stuci vrhnje u šlag. Pomiješaj kondenzirano mlijeko, mlijeko, ulje, mus od lješnjaka, rakiju, krokant i cimet. Zatim umiješaj šlag u kremu.
2. Obloži kalup za torte ili plastičnu posudu (oblik i veličina nisu bitni) prozirnom folijom i ulij smjesu za sladoled. Najbolje je ostaviti sladoled preko noći u zamrzivaču.
Savjet za posluživanje: raspodijeli sladoled u male zdjelice i ukrasi sirupom od lješnjaka, javorovim sirupom ili likerom od kave te mljevenim lješnjacima pa posluži.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.