Life&style

Skincare novosti i trendovi o kojima svi pričaju

Trendovi u njezi lica i kozmetičkoj industriji mijenjaju se svaki dan. Ili nam se bar tako čini. No, to je lako razumjeti, jer brendovi sve više ulažu u inovacije i istraživanja kako bi dodatno unaprijedili svoje proizvode. Mi vam donosimo tri stvari koje su se istaknula u 2021. godini i o kojima se još uvijek priča, a za koje vjerujemo da će vam koristiti kada je u pitanju vaša skincare rutine.

Mikrobiom

Jeste li čuli za mikrobiom? To je termin koji obuhvaća sve mikroorganizme koji žive u tijelu i na njemu, a to uključuje i našu kožu. Mikrobiom kože čine oni mikroorganizmi koji prirodno žive na koži i doprinose njenom zdravlju, stvarajući zaštitnu barijeru. Mikroorganizmi koji nisu prirodno dio našeg mikrobioma mogu utjecati na zdravlje i izgled kože, kao i životni stil i navike. Sve su popularniji kozmetički proizvodi koji sadrže probiotike te pomažu koži da održi optimalnu ravnotežu poput seruma za lice ROSAL [clean] probiotic S.O.S. ili pak kreme za čišćenje lica Afrodita Clean Phase 2 Hydra Solution.

Zaštita od plave svjetlosti

Koliko ste danas vremena proveli ispred ekrana? Već dugo smo vezani za ekrane, a tijekom pandemije naša ovisnost o njima je i porasla. Plava svjetlost koju emitiraju ekrani laptopa, pametnih telefona, televizije te tableta ne utječe samo na preuranjeno starenje kože već može pogoršati postojeće probleme s kožom. Upravo zato, stručnjaci sve češće upozoravaju na potrebu zaštite kože od plave svjetlosti kojoj smo katkad izloženi i više od osam sati u jednom danu. Proizvodi poput zaštitnog seruma Afrodita te kreme za lice NIVEA SUN Anti-Age & Anti-Pigments imaju zaštitni faktor 30 te štite od sunčevog zračenja i plave svjetlosti. 

Održivost

Održivi kozmetički proizvodi koji kombiniraju korištenje organski uzgojenih sastojaka s održivim pakiranjem nisu novi trend. Ipak, u kontekstu klimatskih promjena, ovaj trend možda je jedan od najvažnijih te ga prati sve više proizvođača kozmetike, a brendovi poput alverde NATURKOSMETIK kontinuirano uvode inovacije koje idu korak dalje. Posebno se ističe krema za njegu lica alverde Pro Climate koja je razvijena je u suradnji s Tehničkim sveučilištem u Berlinu za najbolju moguću ekološku bilancu. Lagana emulzija sadrži kvalitetno eko suncokretovo ulje koje kožu čini svilenkasto mekom i nježnom.

Idealan trend i proizvode još lakše ćete pronaći uz podršku dm-a koji vam do kraja rujna pri kupnji dvaju ili više proizvoda za njegu lica poklanja 15x više bodova dm active beauty! Uronite u svijet njege na https://www.dm.hr/.

 

Photo: dm.hr