Life&style
Imelda Staunton kao Elizabeta II

Šesta sezona 'Krune' odat će počast Elizabeti II. još je jedna glumica angažirana da ju glumi

  • Posljednja sezona serije 'Kruna' odat će najveću počast kraljici Elizabeti prikazujući tri glumice koje su je glumile 
  • Međutim, u 6. sezoni serije kraljicu će glumiti i jedna pridošlica
  • Obožavatelje 'Krune' zasigurno će razveseliti što će se sve tri dosadašnje glumice, plus jedna nova, okupiti u završnoj, desetodijelnoj sezoni koja će se vjerojatno emitirati u studenom ove godine

Već duže vrijeme znamo kako se snima posljednja, šesta sezona popularne serije 'Kruna'. Međutim, čini se kako je došlo do nekih iznenađujućih promjena u scenariju, a pretpostavlja se da je razlog tome nedavna smrt kraljice Elizabete II. Naime, snimljene su nove scene s Claire Foy koja je utjelovila mladu vladaricu te Olivijom Colman koja ju je glumila u srednjim godinama.

 | Autor: Netflix Netflix Foto: Netflix

Pojavit će se u šestoj sezoni Netflixove hit serije zajedno s Imeldom Staunton kao kraljicom u starijoj dobi. Također će biti prikazan dosad neviđen 'ratni' prikaz mlađe princeze Elizabete, koju glumi Viola Prettejohn.

Kritičari su zaključili kako Netflix 'pametno igra' s ove četiri kraljice, dovodeći priču o Njezinom Veličanstvu do senzacionalnog kraja nakon što su ispričali gotovo cijelu njezinu životnu priču u 60 epizoda. To također ukazuje na poštovanje i naklonost koju tvorci serije gaje prema pokojnoj kraljici, premda možda ne i prema kraljevskoj obitelji kao instituciji.

 | Autor: Netflix Netflix Foto: Netflix

Možda vas zanima Prednastavak 'Bijelog lotosa' s Jennifer Coolidge u glavnoj ulozi? Bolja vijest bio bi jednimo početak snimanja Rubrika Life&style Life&style

Hvaljene su izvedbe Claire, koja je glumila kraljicu u prvoj i drugoj sezoni 'Krune' 2016. i 2017. godine, kao i oskarovke Olivije, koja ju je glumila u trećoj i četvrtoj sezoni 2019. i 2020. godine. 

 | Autor: Netflix Netflix Foto: Netflix

Imelda je nominirana za Baftu za glavnu glumicu nakon što se pojavila tek u petoj sezoni serije koja je emitirana prošle godine.
Kritičari kažu da su sve glumice vješto uhvatile osjećaj dužnosti pokojne kraljice, čeličnu i pametnu diplomaciju kao šefa države. Bit će zanimljiva i 'nova buduća kraljica' koju glumi Viola, koja će biti u vojnoj uniformi na ulicama Londona na Dan pobjede 1945. godine.

 | Autor: Instagram/@thecrownfans Instagram/@thecrownfans Foto: Instagram/@thecrownfans

Inače, šesta sezona serije pokrit će jedno burno razdoblje u kraljevskoj obitelji, a fokusirat će se na razvod princa Charlesa i princeze Diane, počevši od smrti pokojne princeze 1997. i nastavlja se u 21. stoljeću. Dakle, 6. sezona 'Krune' započet će u ljeto 1997., godine, jer je 5. sezona završila neposredno prije nego što su se princeza Diana i Dodi Fayed prvi put sreli. Ostatak sezone pratit će formulu serije koja prikazuje otprilike jedno desetljeće života kraljevske obitelji, uključujući prvi susret Williama i Kate, kao i mandat Tonyja Blaira (Bertie Carvel) kao premijera. Također je vjerojatno da će se serija dotaknuti smrti princeze Margaret i kraljice Elizabete, kraljice majke 2002. godine, koje su se dogodile u razmaku od nekoliko mjeseci tijekom godine zlatnog jubileja kraljice Elizabete II. 

 | Autor: Netflix Netflix Foto: Netflix

Ovaj tjedan ekskluzivno je otkriveno da tvorci serije 'Kruna' razmišljaju o snimanju filmova koji bi nastavili priču o Windsorima. Ti bi filmovi ili bili 'prethodnici serije' koji bi se bavili kraljevskom obitelji prije vladavine kraljice Elizabete II., ili bi se nastavili u moderno doba pokrivajući razdor između prinčeva Williama i Harryja. 

Serija 'Slatke male lažljivice' Možda vas zanima Prošlo je 13 godina od početka serije 'Slatke male lažljivice': Evo gdje su danas glavne 'lažljivice' Rubrika Life&style Life&style
Photo: Netflix

Komentari 0