Life&style
Turistički vodič

Zabavni serijal Borisa Veličana 'Turistički vodič' koji otkriva sve što turistima u Hrvatskoj tajimo kreće večeras na HTV-u

  • Naš poznati putopisac Boris Veličan odlučio je postati turistički vodič, i to ne bilo kakav, u vlastitoj zemlji
  • Boris će petorici stranaca (a i nama) otkriti manje poznate podatke, kojih nema ni u jednom vodiču
  • Na primjer, gdje su najbolje lignje u Zagorju i kako je u zatvoru u Lepoglavi

Ovo zvuči stvarno zabavno! Danas, iza HTV-ovog Dnevnika kreće novi serijal "Turistički vodič". Ime pomalo suhoparno, asocira da ćemo gledati razglednice o hrvatskim znamenitostima s naše obale, kao srcu sezone, ali nije. Turistički vodič je je ovdje naš poznati putopisac Boris Veličan koji je, nakon što je proputovao pola svijeta, odlučio postati turističkim vodičem u vlastitoj zemlji. Naravno da neće biti "običan" vodič koji turistima priča o ljepotama Plitvica i kad je izgrađena Dioklecijanova palača. Ne, ne. Sve što je na internetu i što turisti očekuju od turističkog vodiča, Borisa ne zanima.

 | Autor: Pr Pr

U avanturu života i otkrivanje nepoznate Hrvatske, povesti će petero turista: Kolumbijca Sergia, Amerikanca Garretta, Nigerijku Shannon, Dominikanku Isabellu i Nijemca Benjamina, a vjerujemo i sve građane Hrvatske koji će emisiju gledati. Jer, ruku na srce, koliko nas zna gdje u Zagorju pojesti najbolje lignje ili kako upoznati istospolnog partnera u Imotskom - jer to su neke od tema koje će nam Veličan otkriti. Ili gdje se nalazi skroviti kamp visoko u ličkim vrletima te kako napraviti istarsku supu, kako stoji u najavi nove emisije.

 | Autor: Pr Pr

'Turistički vodič' s jedne će strane pokazati mentalitet našeg naroda, a s druge strane sve ono što u praksi skrivamo pred strancima - zvuči stvarno dobro i zabavno. Kao nešto na razmeđi duhovitih Knjazovih emisija i sjajnih putopisa Andree Buče 'Stani u Lici' i 'Stani u Zagorju'. U najboljem smislu, ali s Borisovim osobnim pečatom kojem ovo svakako nije ni prvi TV serijal ni prvi putopis.

Turistički vodič | Autor: Pr Pr

Posljednje smo ga gledali 2021., također na HTV-u, u serijalu 'Na putu: Konjima do Crnog mora' kamo se uputio s prijateljem, glumcem Dušanom Bućanom. Svoju dvomjesečnu, 1300 kilometara dugu pustolovinu pretočili su u dokumentarnu seriju od četiri epizode. Bio je užitak gledati.

Turistički vodič | Autor: Pr Pr

Dakle, danas i u još tri naredne epizode Borisa Veličana ćemo gledati u ulozi turističkog vodiča kakvog još nismo upoznali! U prvom nastavku govorit će se o kipu Marije Jurić Zagorke u Tkalčićevoj ulici u Zagrebu koji ispunjava želje. A grupica koju Boris vodi posjetit će i ostatke nekoć velikog filmskog studija Jadran filma, te u zatvor u Lepoglavi!

Turistički vodič | Autor: Pr Pr

Photo: Pr

Komentari 0