Life&style

Sedmi po redu "Reli po galerijama" započinje 16. rujna. Evo sve što moraš znati o ovom popularnom događanju

  • Od 16. do 19. rujna u Zagrebu će se održati sedmo izdanje popularne izložbene manifestacije "Reli po galerijama"
  • Novost je što ćemo u njoj imati priliku uživati čak četiri dana, a program će se održati u čak deset zagrebačkih galerija
  • Prilikom posjeta galerijama prikupljaš naljepnice, a oni koji skupe sve dobit će prigodnu diplomu. Zvuči zabavno, zar ne?

U Zagrebu će se od 16. do 19. rujna 2021. održati sedmo izdanje interaktivne kulturne manifestacije "Reli po galerijama" koja ove godine umrežuje deset galerija u Zagrebu i aktivno uključuje posjetitelje u njihov obilazak.

Interaktivna kulturna manifestacija "Reli po galerijama" umrežuje deset galerija u Zagrebu i aktivno uključuje posjetitelje u njihov obilazak. U prvoj galeriji posjetitelji dobivaju mapu te nastavljaju u svakoj sljedećoj galeriji skupljati oznake, a oni koji uspiju posjetiti sve galerije osvajaju simboličnu diplomu. Zbog epidemioloških mjera diplome će se dobivati digitalno.

 | Autor: Facebook/FURKA Facebook/FURKA Reli po galerijama

Galerije im u produženom radnom vremenu od 17 do 22 sata nude posebne programe koji uključuju otvorenja novih izložbi i vodstva kroz izložbe, a posjetitelji u nekoliko večeri imaju priliku vidjeti više izložbi nego bilo koji drugi dan u godini.

Galerija Šira u Preradovićevoj ulici prva je lokacija ovog umjetničkog relija, a ondje možeš pokupiti i kartu. Preostali raspored obilaska galerija ovisi isključivo o tebi. U sedmom reliju sudjeluju i Galerija Forum, Galerija Kranjčar, Galerija VN, Galerija Matice Hrvatske, Galerija SC, Galerija ULUPUH, HDLU, Galerija, Karas,Oris - Kuća arhitekture i Galerija Događanja. 

 | Autor: Facebook/FURKA Facebook/FURKA Reli po galerijama

Glavni dan manifestacije je petak 17.9.2021., kada u "Reliju po galerijama" od 17 do 22 sata sudjeluju sve galerije označene na mapi. Više o svim aktualnostima možeš provjeriti na službenoj Facebook stranici.

A što te čeka u pojedinoj galeriji?

U Galeriji Ulupuh se 17. rujna otvara bijenalna tematsko-problemska žirirana izložba Sekcije za oblikovanje odijevanja ULUPUH-a "Vizije – Moda u budućnosti, budućnost u modi" koja će se moći pogledati tijekom cijele manifestacije.

U Galeriji SC se 17. rujna 2021. otvaraju dvije nove izložbe; u okviru ciklusa "Oni dolaze" Svan Radulović Matica otvara izložbu "Sven", a Marta Živičnjak u Kiosku otvara izložbu "Odrazi". Obje će se izložbe u okviru manifestacije moći pogledati do 19. rujna 2021.

U Galeriji Šira se 16. rujna 2021. otvara diplomska izložba "Arhiv odsutnog" Stele Mikulin koja će se moći pogledati i 17. rujna 2021., a u Galeriji Kranjčar se 15. rujna otvara izložba "Autopsija" mladog fotografa Ivana Buvinića koja će se moći pogledati sva četiri dana trajanja Relija po galerijama.

 | Autor: Facebook/FURKA Facebook/FURKA Reli po galerijama

Posjetitelji će u Galeriji Događanja, koja će biti otvorena 16 i 17. rujna 2021. moći pogledati izložbu "Tijelo emocije" umjetnice Zorane Unković, u Galeriji Karas će se sva četiri dana trajanja "Relija po galerijama" moći vidjeti grupna izložba "Ženske stvari" u kojoj sudjeluj umjetnice Jelena Bračun, Ida Loher i Maja Bosnar.

U Domu Hrvatskog društva likovnih umjetnika (popularnoj Džamiji) će 16. rujna 2021. biti otvoreno pet izložbi u tri galerije, Galerija Prsten će ugostiti izložbe: "VISITA INTERIORA TERRAE: Mit i alkemija kao umjetnička praksa", izložbu "Rhymes of the White Crow: The Epilogue" umjetnice Andree Resner i izložbu "Kontinuitet tišine Marija Matokovića". Galerija Bačva ugošćuje izložbu "Opsada Oza" Nikole Vrljića, a u Galeriji PM će biti postavljen izložba "Hiperadaptacija" Mateja Niševića i Aiste Ambrazeviciut.

U Oris Kući arhitekture od 16. do 18. rujna 2021. posjetitelji mogu vidjeti izložbu "3 Momenta" Dine Krizmanića i Leonida Zubana uz audiovizualnu instalaciju M.G.K. MUSICA. Galerija Matice hrvatske će ugostiti izložbu "Aluzija" na zaboravljeno ljeto umjetnice Iris Jambrek koja će se moći pogledati sva četiri dana trajanja manifestacije. U Galeriji VN će 16. i 17. rujna biti postavljena izložba "Paradoksi istog" Neže Knez.

 

Photo: Facebook/FURKA

Komentari 0